Σύλλογος
Δημοσίων
Υπαλλήλων
Ναυτικού

Φειδίου 10, Αθήνα 10678
τηλ.: 210-3838304
fax:  210-3827864
Κιν:  6977648857
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αθήνα  30/8/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι

Σχετικά με το θέμα της αναστολής εργασίας των ανεμβολίαστων συναδέλφων στα Νοσοκομεία, αλλά και στην υποχρέωση για ένα τεστ εβδομαδιαίως σε όλους τους συναδέλφους που δεν έχουν πλήρως εμβολιαστεί ή νοσήσει , ο ΣΔΥΝ κάνει γνωστά τα εξής:

Από την πρώτη ημέρα που τα εμβόλια ήταν διαθέσιμα στην Ελλάδα  , ο ΣΔΥΝ ήταν και παραμένει μέχρι και σήμερα υπέρ του εμβολιασμού και μάλιστα ήταν ο Σύλλογος που έφερε στο φως τον αποκλεισμό του Πολιτικού Προσωπικού με τα εμβόλια των ακυρώσεων.

Περισσότερα...

Με απόφαση του Δ.Σ. ο Σύλλογος Δημοσίων υπαλλήλων Ναυτικού κατέθεσε το ποσό των 300 ευρώ σε λογαριασμό του Ερυθρού Σταυρού ως οικονομική ενίσχυση για τους πυρόπληκτους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ Π.Ν. ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,

Στα μέσα Ιανουαρίου με την αρχή των εμβολιασμών στη χώρα μας , συστάθηκε από την Κυβέρνηση ένας μηχανισμός αναπλήρωσης των ακυρωμένων ραντεβού. Σε αυτό τον μηχανισμό συμμετείχε από την αρχή μεταξύ άλλων φορέων και το Υπουργείο Άμυνας.

Κατά την αρχική του εφαρμογή κλήθηκαν να εμβολιαστούν , τόσο Στρατιωτικό όσο και Πολιτικό προσωπικό ,εκτός από το Πολεμικό Ναυτικό, όπου από την αρχή αποκλείστηκαν οι πολιτικοί υπάλληλοι χωρίς να ξέρουμε ακόμα και σήμερα το γιατί.

Μετά από πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σταμάτησε ο εμβολιασμός των υπαλλήλων και στα άλλα δύο Επιτελεία με εντολή που δόθηκε από το ΓΕΕΘΑ/ΔΥΓ. Έκτοτε και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κανένα εμβόλιο σε υπάλληλο, ενώ συνεχίζεται κανονικά η αναπλήρωση με τη συμμετοχή μόνο του στρατιωτικού προσωπικού.

Περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 6/6/2021

Το Δ.Σ του ΣΔΥΝ καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία της 10ης Ιούνη και στην συγκέντρωση που θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00πμ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι.

Το αντεργατικό νομοσχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση προκαλεί τη δικαιολογημένη οργή και πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, που απαιτούν την απόσυρσή του.

Πιο συγκεκριμένα, το παρόν αντεργατικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

-Κατάργηση 8ώρου και επιστροφή στην 10ωρη εργασία. Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις θα μπορούν να απασχολούν τους εργαζόμενους  έως 10 ώρες ημερησίως κατά μέγιστο, χωρίς πρόσθετη αμοιβή. Η εργάσιμη μέρα θα επιμηκύνεται κάθε φορά που θα έχει ανάγκη η εργοδοσία, χωρίς κανένα κόστος για την ίδια. Η μόνη υποχρέωσή της θα είναι να εξοφλεί τις πρόσθετες ώρες δουλειάς εντός του ίδιου 6μήνου, με αντίστοιχη μείωση ωρών, χορήγηση ημερών άδειας ή ρεπό. Ιδίως σε διάφορους εποχικούς χώρους εργασίας, οι πρόσθετες ώρες δουλειάς σε πολλές περιπτώσεις δεν αμείβονται ως υπερωρίες αλλά «ισοφαρίζονται» με ρεπό και μειωμένο ωράριο τους μήνες και τις μέρες της μειωμένης κίνησης.

-Οι επιχειρήσεις θα μπορούν με μια απλή διαδικασία να ενταχθούν στην κατηγορία αυτών που δεν έχουν Κυριακάτικη αργία. Ουσιαστικά εντείνουν με κάθε ευκαιρία την διαδικασία για την πλήρη κατάργησή της.

-Στρέφεται ενάντια στις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων, ποινικοποιείται η συνδικαλιστική δράση, θεσμοθετείται το στήσιμο και η υποστήριξη απεργοσπαστικών μηχανισμών (σε επιχειρήσεις που τη λειτουργία τους κρίνουν αυτοί ως «κρίσιμη για το κοινωνικό σύνολο», είναι απαραίτητο να εργάζεται ως προσωπικό ασφαλείας τουλάχιστον το 40% του συνολικού προσωπικού)

-Μετατρέπεται ο συνδικαλισμός σε μια ψηφιακή μάχη μηχανισμών όπου ακυρώνονται οι πραγματικές διαδικασίες της συνέλευσης με τη ζωντανή συναδελφική συζήτηση, ζύμωση και ανταλλαγή σκεπτικών, ενώ προωθείται η ηλεκτρονική ψήφος, ιδιαίτερα σε σημαντικά ζητήματα λήψης αποφάσεων όπως αυτό της απεργίας. Πατώντας πάνω στη διάταξη Αχτσιόγλου για απαρτία του 50%+1 του εκάστοτε σωματείου στις Γενικές Συνελεύσεις, προκειμένου να είναι νόμιμη μια απεργία, στην ουσία το νέο νομοσχέδιο επιχειρεί να καταργήσει στην πράξη τη δυνατότητα ζωντανής συμμετοχής, ενημέρωσης στις συλλογικές διαδικασίες των σωματείων.

- Μετά την μετατροπή του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) από Γενική Γραμματεία σε Απλή Διεύθυνση  τώρα το μετατρέπει υποθετικά σε ανεξάρτητη Αρχή με διορισμένο επικεφαλής από τον Υπουργό Εργασίας. Τι είδους ανεξαρτησία μπορεί να υπάρξει?

Οι εργαζόμενοι του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα δίνουν συντονισμένα τη μάχη για να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο.

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Δ. ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ Β. ΞΑΝΑΛΑΤΟΣ

 

Αθήνα, 24 Μαρτίου 2021

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Μείωση πολιτικού προσωπικού στο Πολεμικό Ναυτικό

Ο Σύλλογος Δημοσίων Υπαλλήλων Ναυτικού με την υπ. αριθμ.372/16-3-2021επιστολή του προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφέρεται στο σοβαρό πρόβλημα της μείωσης του πολιτικού προσωπικού στο Πολεμικό Ναυτικό, που έχει ως αποτέλεσμα η τεχνική υποστήριξη σε Πλοία και κρίσιμα οπλικά συστήματα να βρίσκεται σε οριακό επίπεδο .

Η κατάσταση στους Ναυστάθμους, στα Νοσοκομεία και στις τεχνικές υπηρεσίες είναι οριακή από πλευράς εξειδικευμένου προσωπικού. Οι προσπάθειες που κάνει η Κυβέρνηση για να καλύψει τα κενά αυτά με προσλήψεις ΕΠΟΠ, δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τις τεχνικές και επιστημονικές υπηρεσίες που προσφέρει το εξειδικευμένο πολιτικό προσωπικό στις θέσεις αυτές, καθώς οι ΕΠΟΠ έχουν ως κύρια αποστολή την κάλυψη κενών θέσεων σε επιχειρησιακές ειδικότητες.

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετάθεση της ημερομηνίας της 24ωρης απεργίας για τις 10 Ιουνίου

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της 19ης Μαΐου για κοινή ημερομηνία Γενικής Απεργίας, τόσο στο Δημόσιο όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα, ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, αποφάσισε να μεταθέσει την ημερομηνία της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τις 10 Ιουνίου, μετά τη σημερινή απόφαση της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που, επίσης, αποφάσισαν 24ωρη  απεργία για τις 10 Ιουνίου.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ

 

Με ανακοίνωσή του ο σύλλογος των φαρμακοποιών αναφέρει ότι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι θα μπορούν να παραλάβουν δωρεάν δύο self tests, από την Πέμπτη 13 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 19 Μαΐου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
O Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενημερώνει ότι από την Δευτέρα 10 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 12 Μαΐου θα γίνεται δωρεάν διάθεση δύο self tests μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Οι δικαιούχοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να παραλάβουν δωρεάν δύο self tests, από την Πέμπτη 13 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 19 Μαΐου.
Άρα , δηλώνουμε τα δύο πρώτα τεστ που έχουμε ήδη πάρει μέχρι τις 9/5 και μετά από Πέμπτη 13/5 πάλι, εφόσον δεν αλλάξει κάτι.

Όποιος ενδιαφέρεται για έκδοση ή ανανέωση κάρτας , να επικοινωνεί με τον Σύλλογο στο 2103838304

Προς:

Τις Ομοσπονδίες – μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

(με την παράκληση να ενημερωθούν οπωσδήποτε και τα πρωτοβάθμια σωματεία του Δημοσίου)

 

Θέμα: Κάρτες ΟΑΣΑ 2021

 

 Σας γνωστοποιούμε ότι με βάση τη νέα συμφωνία και τη σύμβαση που συνυπογράψαμε (Α.Δ.Ε.Δ.Υ. – Ο.Α.Σ.Α.) για το διάστημα Φεβρουάριος 2021 – Φεβρουάριος 2022 για τις ηλεκτρονικές κάρτες απεριορίστων διαδρομών, θα χορηγηθούν στα φυσικά μέλη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. (εγγεγραμμένα  σε Συλλόγους – Σωματεία, Ομοσπονδίες), καθώς και στα μέλη του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, οι κάρτες σύμφωνα με τα παρακάτω:

Περισσότερα...

Πατήστε την παρακάτω διεύθυνση και μπείτε στην εφαρμογή με τους προσωπικούς κωδικούς TAXIS NET. Ακολουθήστε τις οδηγίες.
Πατήστε εδώ για να μπειτε στην εφαρμογή ► https://hr.apografi.gov.gr/login
 
 

Δείτε την ανακοίνωση για τον παραθερισμό 2021 εδω

Κατεβάστε την αίτηση εδω

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για παραθερισμό ορίζεται η Τρίτη 20 Απρ 2021.  Η αίτηση/δήλωση, ως συνημμένο υπόδειγμα, πρέπει να υποβάλλεται από τους ενδιαφερόμενους για παραθερισμό υπαλλήλους (ΜΠΥ και ΣΕΙΔ), τόσο για το ΘΑΝ όσο και για τους φάρους, με wan-mail στο ΓΕΝ/Β5 ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, ή στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Εντός 3 εργάσιμων ημερών οι αιτούντες θα λαμβάνουν επιβεβαίωση λήψης της αίτησης από Β5 στο wan-mail ή το e-mail από το οποίο απέστειλαν την αίτηση, σε διαφορετική περίπτωση να επικοινωνούν άμεσα τηλεφωνικά με Β5.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΘΗΝΑ 30/1/2021

Μας θλίβει το γεγονός ότι (και) ο σημερινός Υπουργός Εθνικής Άμυνας μένει στην ίδια γραμμή με τους πρόσφατους προκατόχους του. Σε δημόσιες τοποθετήσεις ο κ. Υπουργός, δεν αναφέρει πουθενά  για τον ρόλο και την αναγκαιότητα του Πολιτικού Προσωπικού στην Άμυνα της χώρας.

Περισσότερα...

Επισκέπτες

Today 50

Επισκέπτες από το 2013 269342

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Αν συμφωνείτε πατήστε ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ. Σε περίπτωση μη αποδοχής, κανένα coocie από αυτή την ιστοσελίδα δεν θα εγκατασταθεί στην συσκευή σας
ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ