Σύλλογος
Δημοσίων
Υπαλλήλων
Ναυτικού

Φειδίου 10, Αθήνα 10678
τηλ.: 210-3838304
fax:  210-3827864
Κιν:  6977648857
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

         

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΑΣ ΠΝ

                                                                               

Αθήνα, 18-9-2019

                                                                                           

                   ΠΡΟΣ: Μέλη Συλλόγου ΣΔΥΝ                                            

                 

Όλοι & Όλες στην απεργία την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου

στις 10:30 πμ στα Προπύλαια

 

Κάτω τα χέρια από τα Σωματεία.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

 

Βαδίζοντας πάνω στο χαλί που της έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την απεργοκτόνα διάταξη που ψήφισε το 2018 και τους περιορισμούς που επέβαλε στη δυνατότητα των πρωτοβάθμιων σωματείων να κηρύσσουν απεργία, η κυβέρνηση της ΝΔ εντάσσει στο «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο νέες αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο, κλιμακώνοντας την επίθεση, που στοχεύει στον ίδιο τον πυρήνα της συλλογικής οργάνωσης και δράσης των εργαζομένων. Με διατάξεις του πολυνομοσχεδίου προωθείται η ακόμα μεγαλύτερη παρέμβαση στις διαδικασίες των συνδικάτων και στις ίδιες τις Γενικές τους Συνελεύσεις, ενώ παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για ενίσχυση του φακελώματος των εργαζομένων. Συγκεκριμένα:

1. Προωθεί την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις «αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων και λοιπών οργάνων διοίκησης» των συνδικάτων, «συμπεριλαμβανομένων των αποφάσεων κήρυξης απεργίας», αφήνοντας μάλιστα σε δεύτερο χρόνο τον ορισμό «κάθε λεπτομέρειας για την εφαρμογή της παρούσης διάταξης» με απόφαση του υπουργού Εργασίας ανοίγοντας το δρόμο για το ξαναγράψιμο του συνδικαλιστικού νόμου και των καταστατικών των σωματείων, με επιβολή ασφυκτικού ελέγχου από το αστικό κράτος και την εργοδοσία. Η προωθούμενη επέμβαση στις διαδικασίες των συνδικάτων δεν είναι ούτε «εκδημοκρατισμός» ούτε «διευκόλυνση», όπως επιχειρεί να την παρουσιάσει η κυβέρνηση. Πέρα από τα ζητήματα που τίθενται για το αδιάβλητο τέτοιων διαδικασιών, το κύριο είναι ότι επιβάλλοντας στους εργαζόμενους ψηφοφορίες μακριά από οποιαδήποτε συλλογική διαδικασία, επιχειρούν να διευκολύνουν τον έλεγχό τους απευθείας από την εργοδοσία και τους ανθρώπους της, να υποσκάψουν τον ίδιο τον πυρήνα της συλλογικής δράσης ενός συνδικάτου, τη ζωντανή συμμετοχή των ίδιων των εργαζομένων στις δημοκρατικές λειτουργίες του, όπως είναι η Γενική Συνέλευση, η οποία αποτελεί και το πιο γνήσιο και αντιπροσωπευτικό του όργανο. Επιχειρούν να κόψουν τους δεσμούς των ίδιων των εργαζομένων μεταξύ τους, το αναφαίρετο δικαίωμά τους να ενημερώνονται και να συζητούν συλλογικά, να συνδιαμορφώνουν τα αιτήματά τους και το σχέδιο δράσης τους, να οργανώνουν τις απεργιακές και τις άλλες κινητοποιήσεις τους.

2. Αντίστοιχα, συνεχίζοντας την υλοποίηση μνημονιακών προαπαιτούμενων που ψήφισαν μαζί ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, με το νομοσχέδιο προωθείται η δημιουργία «Γενικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων» στο υπουργείο Εργασίας. Υπό το πρόσχημα της «αντιμετώπισης του κατακερματισμένου οργανωτικού συνδικαλιστικού συστήματος της χώρας μας» και των «σωματείων-σφραγίδων» - στη δημιουργία των οποίων βέβαια πρωτοστατούν οι ίδιοι οι εργοδότες και οι εργατοπατέρες όλων των μνημονιακών κομμάτων - ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξει ο δρόμος για ενίσχυση του φακελώματος των εργαζομένων και του ασφυκτικού ελέγχου των πραγματικών σωματείων από το κράτος και την εργοδοσία.

Και εδώ, μάλιστα, με τη γνωστή μέθοδο της «σαλαμοποίησης», το νομοσχέδιο παραπέμπει σε απόφαση του υπουργού Εργασίας «κάθε θέμα σχετικά με τη δημιουργία του Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων και Οργανώσεων Εργοδοτών, τη δημοσιότητα των στοιχείων του και κάθε αναγκαία τεχνική λεπτομέρεια καθώς και τη χορήγηση πληροφοριών σε σχέση με τα στοιχεία του μητρώου και με την τήρηση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων...». Η όλη διατύπωση της διάταξης δείχνει πως πρόκειται για μεθόδευση, αφού πρώτα επιδιώκει να δημιουργήσει το ηλεκτρονικό μητρώο, να ανοίξει δηλαδή ο δρόμος για το φακέλωμα και μετά όλα τα υπόλοιπα - που μόνο «λεπτομέρειες» δεν είναι - να καθορίζονται με Υπουργικές Αποφάσεις...

Η «φιλεργατική τομή» του πολυνομοσχεδίου είναι οφθαλμοφανής, αφού υπάρχει πρόβλεψη για  κυρώσεις κατά δημοσίων υπαλλήλων  και των προϊσταμένων της υπηρεσίας σε περίπτωση καθυστέρησης των διαδικασιών για τις επενδύσεις. Μάλιστα, η κατώτατη πειθαρχική ποινή που προβλέπεται είναι η προσωρινή παύση τριών μηνών.

Δηλαδή από τη μια πλευρά έχουμε τις «διευκολύνσεις» υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων, (π.χ. διεύρυνση επιχειρηματικών πεδίων μέσα από τον χωροταξικό σχεδιασμό, αδειοδοτήσεις - εξπρές, «απλούστευση διαδικασιών», συμπεριλαμβανομένων των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων) και από την άλλη πλήρες ξήλωμα των κλαδικών ΣΣΕ, το άνοιγμα του δρόμου για το φακέλωμα των εργαζομένων και τον ασφυκτικό έλεγχο των σωματείων από την εργοδοσία και το κράτος.

Όσο για τις προκλητικές τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί «επιστροφής σε βαθιά μνημονιακές εποχές» τους ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ τα εξής:

Ήταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που πρόσθεσε στα προηγούμενα μνημόνια ένα ακόμα, με πλήθος βάρβαρων μέτρων, όπως η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, τα νέα πλήγματα στην κυριακάτικη αργία κ.ά. Ακόμα και το πλήρες ξήλωμα των κλαδικών συμβάσεων προωθείται σήμερα από τη ΝΔ με την επίκληση του πορίσματος της «Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων» που είχε στήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, σύγχρονα δικαιώματα!

Η ‘’ανάπτυξή’’ τους τσακίζει τη ζωή μας, οργάνωση και αγώνας

η απάντησή μας. Κάτω τα χέρια από τα Σωματεία.

 

                                                                

                                                                                        

 

********************************************************************************************************************************8

 

  18-07-2019

 

Και «με τη βούλα» του ΣτΕ η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

για όσους είχαν αυταπάτες για το πόσο «φιλεργατική» και «ανεξάρτητη» είναι η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ δημοσιεύτηκε η απόφαση του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία η Ολομέλεια κατά πλειοψηφία έκρινε «συνταγματικές» τις περικοπές των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος θερινής άδειας (13ος και 14ος μισθός) των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ κ.λπ. αναστρέφοντας και τις περσινές αποφάσεις της επταμελούς σύνθεσης του ΣΤ' Τμήματος του ΣτΕ, που είχαν κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές των τριών επιδομάτων - Δώρων, που έγιναν με το νόμο 4093/2012.

Σύμφωνα με το «σκεπτικό» της απόφασης, η κατάργηση των επιδομάτων «τεκμηριώνεται επαρκώς» και πως «κατά τη λήψη του επίμαχου μέτρου, ο νομοθέτης είχε πλήρη επίγνωση όχι μόνο του εν γένει επιπέδου διαβίωσης του πληθυσμού της χώρας, αλλά και ειδικά του επιπέδου διαβίωσης των δημοσίων υπαλλήλων, όπως προκύπτει:

 • από τα δημοσιευμένα και διαθέσιμα στις υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) για το όριο κινδύνου φτώχειας ανά άτομο μετά τις κοινωνικές μεταβιβάσεις (6.591 ευρώ) και το μέσο ετήσιο ισοδύναμο ατομικό εισόδημα (12.637,08 ευρώ) κατά το έτος 2011,
 • από το νέο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων που θεσπίστηκε, ο βασικός μισθός των δημοσίων υπαλλήλων κυμαίνεται μεταξύ 780 (ΥΕ με βαθμό ΣΤ) και 1.092 ευρώ (ΠΕ με βαθμό ΣΤ) και 
 •  από τη θέσπιση νέου κατώτατου βασικού μισθού και ημερομισθίου με τον ίδιο ν. 4093/2012 (586,08 ευρώ και 26,18 ευρώ, αντίστοιχα)».

Έτσι, καταλήγει το ΣτΕ, «οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, ακόμη και μετά την κατάργηση των επίμαχων επιδομάτων, εξασφάλιζαν αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης, τόσο σε σχέση με όσους διαβιούσαν στα όρια της φτώχειας όσο και με όσους απασχολούνταν στον ιδιωτικό τομέα με τον κατώτατο βασικό μισθό και ημερομίσθιο», επιβεβαιώνοντας ότι οι κατώτεροι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα γίνονται μοχλός πίεσης στα χέρια του αστικού κράτους για τη συνολική συμπίεση των μισθών.

Δηλαδή, θα πρέπει ΕΜΕΙΣ, οι δημόσιοι υπάλληλοι να πούμε και «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» από πάνω γιατί υπάρχουν και χειρότερα!!! Βλέπε π.χ. τους μισθούς πτωχοκομείου που παίρνουν στον ιδιωτικό τομέα και το όριο φτώχειας!!!

ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ. ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ.

Για άλλη μία φορά επιστρατεύουν τον κοινωνικό αυτοματισμό και τη λογική του μικρότερου κακού. Η απόφαση αυτή βέβαια έρχεται να προστεθεί σε μια άλλη απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε «συνταγματικό» και «νόμιμο» το πετσόκομμα της λίστας Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, και έρχεται να επιβεβαιώσει ξανά ότι όλο το αντεργατικό μνημονιακό οπλοστάσιο διατηρείται άθικτο και στη... «μεταμνημονιακή» περίοδο, ακριβώς γιατί αυτό απαιτούν η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.

Οι συνάδελφοι οφείλουν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ρόλο της ΑΔΕΔΥ και ορισμένων Ομοσπονδιών του Δημοσίου που καλλιέργησαν αυταπάτες ότι η ανάκτηση των απωλειών μπορεί να έχει αίσιο τέλος μέσω της δικαστικής διεκδίκησης, ενώ παράλληλα έγιναν ΝΤΙΛΕΡ δικηγορικών γραφείων.

ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ με την λογική, ότι έγινε – έγινε.

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ότι η όποια ανάκαμψη της οικονομίας θα φέρει από μόνη της πίσω απώλειες, μισθούς και δικαιώματα.

Η διεκδίκηση της κάλυψης των μισθολογικών απωλειών πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε Σωματείου, κάθε εργαζόμενου. Η λύση βρίσκεται στα χέρια μας.

 

Μόνη λύση είναι η συσπείρωση στα Σωματεία, ο οργανωμένος αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

 

 

          ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΑΣ ΠΝ)

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

 

«Με βάση δημοσιεύματα, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κρίνει τελικά συνταγματική την περικοπή 13ου και 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων, υπαλλήλων ΟΤΑ, ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ, σε αντίθεση με την προηγούμενη απόφαση του ΣΤ΄ Τμήματος του ΣτΕ, που την είχε κρίνει αντισυνταγματική και πυροδότησε μαζική δικαστική προσφυγή των ενδιαφερομένων.

Για την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

 • Η φημολογούμενη απόφαση του ΣτΕ βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση με τις πολιτικές των μνημονικών περικοπών των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση και με την τοποθέτηση των συνηγόρων - εκπροσώπων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στην πρώτη συνεδρίαση του ΣτΕ, που έλεγαν ότι η περικοπή αυτή έγινε για να σωθεί ο 12ος μισθός!!! Θυμίζουμε ότι στην αίθουσα του δικαστηρίου αναβίωσαν από την κυβερνητική πλευρά η λάσπη και ο κοινωνικός αυτοματισμός ενάντια στους δημοσίους υπαλλήλους, που διεκδικούσαν δικαστικά τους 2 από τους 6 μισθούς που χάσαμε στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης! Πρόκειται δηλαδή για απόφαση που ταυτίζεται με όλες τις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ! Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο που έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια!!!
 • Αποδεικνύεται ότι οι αποφάσεις των συγκεκριμένων δικαστηρίων κινούνται και δεσμεύονται από τα αντιλαϊκά πλαίσια, που καθορίζουν οι "δημοσιονομικοί στόχοι" και τα ματωμένα πλεονάσματα. Υπηρετούν τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική, παρά τους όποιους ελιγμούς και τα ψίχουλα που ορισμένες φορές αναγνωρίζουν και που παρέχονται από τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις προεκλογικά, στη λογική "σου παίρνω 10, σου επιστρέφω 1".
 • Η απόφαση του ΣτΕ αποδεικνύει ότι στον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών μας δεν αρκούν από μόνες τους οι δικαστικές προσφυγές και η αναμονή δικαστικών αποφάσεων. Χρειάζεται πρώτα απ’ όλα συλλογική πάλη και διεκδίκηση για την ανάκτηση των απωλειών μας και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας! Δυστυχώς, οι πλειοψηφίες σε ΣΔΥΝ, ΠΟΕ-ΥΕΘΑ και ΑΔΕΔΥ δεν κινήθηκαν ούτε κινούνται στην κατεύθυνση διεκδίκησης, αλλά αποδέχονται το πλαίσιο της "αντοχής της οικονομίας", της "δημοσιονομικής πολιτικής" και των "ματωμένων πλεονασμάτων", δηλαδή το πλαίσιο της αντιλαϊκής πολιτικής ΕΕ και κυβερνήσεων, όπως έκαναν και τα κόμματά τους άλλωστε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ.
 • Για το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, για το ΠΑΜΕ, δεν είναι "περασμένα ξεχασμένα" όλα όσα μας πήραν πριν και κατά τη διάρκεια της κρίσης, αλλά και μετά από αυτήν! Καμία δικαστική απόφαση δεν θα σταθεί εμπόδιο για τη διεκδίκηση των απωλειών μας, όλων όσα δηλαδή είχαμε κατακτήσει με αγώνα και θυσίες! Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε αταλάντευτα για την "ανάκτηση όλων των απωλειών μας και ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας" κόντρα στις πολιτικές και συνδικαλιστικές δυνάμεις, που έχουν συμβιβαστεί με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου για καρατόμηση των δικαιωμάτων μας για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους στο πλαίσιο του ανταγωνισμού.

 

Η επιστροφή των «νομίμως κλεμμένων» δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας είναι ζήτημα πολιτικής απόφασης. Η κυβέρνηση δεν έχει παρά να καταργήσει τους σχετικούς μνημονιακούς νόμους. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Γιατί, όσο και αν διατυμπανίζει η κυβέρνηση ότι βγήκαμε από τα μνημόνια, οι πάνω από 600 εφαρμοστικοί νόμοι παραμένουν σε ισχύ και τα ματωμένα πλεονάσματα που θα σηκώσουμε τα κλασικά υποζύγια – μισθωτοί και συνταξιούχοι – είναι μέχρι το 2060!!!

ΚΑΛΟΥΜΕ τους συναδέλφους μας να μην έχουν αυταπάτες τόσο για το ρόλο της «τυφλής» δικαιοσύνης όσο και για τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, παλιό και νέο, που αντί να αφυπνίζει συνειδήσεις και να οργανώνει τους εργαζόμενους σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις έφτασαν μέχρι το σημείο να βάλουνε πλάτη για να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους ότι έτσι θα «έχουν λαμβάνειν», ενώ παράλληλα «βοήθησαν» τους μεγαλοδικηγόρους να αποκτήσουν «πελατεία» και να μεγαλώσουν την περιουσία τους.

ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ με την λογική, ότι έγινε – έγινε.

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ ότι η όποια ανάκαμψη της οικονομίας θα φέρει από μόνη της πίσω απώλειες, μισθούς και δικαιώματα.

Η διεκδίκηση της κάλυψης των μισθολογικών απωλειών πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε Σωματείου, κάθε εργαζόμενου. Η λύση βρίσκεται στα χέρια μας.

 

Μόνη λύση είναι η συσπείρωση στα Σωματεία, ο οργανωμένος αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

 

ΔΑΣ 21 ΜΑΙΟΥ 2019

 

******************************************************************************************************************************

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΑΣ ΠΝ)

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

οι εργαζόμενοι του ΥΠΕΘΑ μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο συνεχίζουμε την απεργία – αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης, λαμβάνοντας υπόψη και την απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, για τους κάτωθι λόγους:

 1. Η κυβέρνηση συνεχίζει να προσπαθεί να επιβάλλει την εφαρμογή της αντιδραστικής αξιολόγησης στους εργαζόμενους στους δημόσιους φορείς, παρά την εκφρασμένη αντίθεσή μας και την προωθούμενη ηλεκτρονική αξιολόγηση (άρθρο 9 του Ν. 4553/2018), μέσω της οποίας προσπαθεί να κάμψει τη στάση των εργαζομένων προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, προκειμένου να απομονώσει τους εργαζόμενους και να αποδυναμώσει τη συλλογική δράση η οποία έφερε αποτέλεσμα στην πράξη. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση δυναμώνει την επίθεσή της στους Δημοσίους Υπαλλήλους, ενισχύοντας το αντιλαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο.
 2. Το γεγονός ότι η προωθούμενη αξιολόγηση, δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη για επιστημονική, τεχνική, επαγγελματική στήριξη των Δημοσίων Υπαλλήλων.
 3. ΓΙΑΤΙ συνεχίζουν να υφίστανται οι αρνητικοί παράγοντες που προσδιορίζουν το περιεχόμενο του νόμου Βερναδάκη (Ν. 4369/2016), όπως έχει τροποποιηθεί προς αντιδραστικότερη κατεύθυνση με την απεργοσπαστική τιμωρητική διάταξη – τροπολογία (Γεροβασίλη – Μητσοτάκη) (24 Α του Ν. 4369/2016)

ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ καλά ότι τα ποσοστά αποχής σε όλο το Δημόσιο αποτέλεσαν επιβαρυντικό  παράγοντα εφαρμογής της συνολικής αντεργατικής πολιτικής και όλων των αρνητικών παραγόντων.

ΕΜΕΙΣ, οι εργαζόμενοι στο ΥΠΕΘΑ:

 • ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ στην κυβέρνηση να προωθήσει το σχεδιασμό της δίνοντας «bonus», μισθολογικά κλιμάκια σε όποιον εργαζόμενο θέλουν, να πληρώνονται διαφορετικά εργαζόμενοι στο ίδιο γραφείο, με τα ίδια προσόντα και την ίδια προϋπηρεσία.
 • ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ στην κυβέρνηση να προωθεί μισθολογικά και βαθμολογικά όποιον εργαζόμενο θέλει «βαφτίζοντας» όποιες θέσεις εργασίας θέλει μέσα από τα περιγράμματα θέσης ως ιδιαίτερης σημασίας!!!
 • ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΨΟΥΜΕ την ΑΠΟΛΥΣΗ κανενός συναδέλφου.
 • ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΣΤΕ την εκβιαστική – τιμωρητική τροπολογία Γεροβασίλη – Μητσοτάκη που ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ την συνδικαλιστική δράση, τιμωρώντας τους συναδέλφους προϊσταμένους που μετέχουν στην προκηρυγμένη «ΑΠΕΡΓΙΑ - ΑΠΟΧΗ» από τις διαδικασίες της αξιολόγησης με τη στέρηση του δικαιώματος επιλογής στις όποιες διαδικασίες «κρίσεων» θέσεων ευθύνης.
 • ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ να αποτελούμε ένα χειραγωγημένο υπαλληλικό προσωπικό που θα εξειδικεύει και θα εφαρμόζει τις αντιλαϊκές αποφάσεις και στοχεύσεις της εκάστοτε κυβέρνησης.

   4. ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι η «αξιολόγηση» δεν είναι ένα απλά τεχνοκρατικό ή διαδικαστικό ζήτημα, αποσυνδεδεμένο από τη στόχευση της εκάστοτε κυβέρνησης για να λειτουργήσει το δημόσιο ως «επιτελικό», «μικρό», στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων (εκχώρηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα μέσω π.χ. ανάθεσης σε εξωτερικό συνεργάτη κτλ.).

Η «αξιολόγηση» έχει συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο, όπως εξάλλου έχει και η αξιολόγηση της κυβέρνησης από τους λεγόμενους «θεσμούς»…

Η δυνατότητα που έχει η εκάστοτε κυβέρνηση να κόβει και να ράβει την πολιτική της, να     τη «σπάζει» σε μικρότερα κομμάτια, δεν μπορεί να κρύψει την συνολική της πολιτική.

 Έτσι, ο νόμος της αξιολόγησης (Ν. 4369/2016) συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με τον υπαλληλικό κώδικα (Ν. 3528/2007), τα οργανογράμματα (Ν. 4178/2013), την απαγόρευση προσλήψεων, τη δημοσιονομική πολιτική κλπ.. Γι’ αυτό:

 • Με το άρθρο 12 του μισθολογίου συνδέεται η αξιολόγηση με την μισθολογική εξέλιξη, αφού παρέχεται στους «άριστους» επιπλέον μισθολογικό κλιμάκιο.
 • Με το ίδιο άρθρο επίσης μετά από τρεις (3) ετήσιες συνεχόμενες αξιολογήσεις μπορεί να αναστέλλεται η «αυτόματη» μισθολογική εξέλιξη του υπαλλήλου.
 • Με το άρθρο 17 συνδέεται η αμοιβή με την αξιολόγηση της θέσεις εργασίας, αφού ο κάθε φορέας θα μπορεί να βαθμολογεί και να αξιολογεί ως ιδιαίτερης σημασίας όποιες θέσεις εργασίας θέλει…
 • Με τα άρθρα 83, 95 και 152 του Υπαλληλικού Κώδικα ο μόνιμος υπάλληλος «ο οποίος εγγράφεται σε δύο διαδοχικούς πίνακες μη προακτέων στον ίδιο βαθμό (λόγω κακής αξιολόγησης), παραπέμπεται (…) προς κρίση στο υπηρεσιακό συμβούλιο, το οποίο (…) μπορεί να τον απολύσει ή να τον υποβιβάσει κατά έναν βαθμό». Με άλλα λόγια όποιος αξιολογείται και βαθμολογείται ως «ακατάλληλος» (0-24) ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ!!! Και μάλιστα μέσα από την προβλεπόμενη Δ/νση Παρακολούθησης και Στατιστικής Ανάλυσης των Βαθμολογιών Αξιολόγησης θα παρεμβαίνει στη βαθμολόγηση εφαρμόζοντας το λεγόμενο ‘’συντελεστή διόρθωσης’’. Δηλαδή, θα μπορεί να βάζει όποια «ποσοστά» θέλει, να αυξάνει ή να μειώνει τους άριστους, τους ανεπαρκείς, τους ακατάλληλους κλπ… Ποιος μας λέει ότι αυτό δεν θα οδηγήσει ακόμα και σε ποσοστό μεγαλύτερο του 15%; 
 • Τέλος, εξακολουθούν να λαμβάνονται υπόψη τα κριτήρια της αξιολόγησης και της συνέντευξης στις διαδικασίες επιλογής θέσεων ευθύνης, της κινητικότητας και των μετατάξεων.

5. Το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με τις διατάξεις του Ν. 4590/2019 και την υπ΄ αριθ. ΔΑΠΔΕΠ/Φ.5/1/οικ. 11100/12-3-2019 εγκύκλιό του θέτει νέες προθεσμίες για την διενέργεια της ηλεκτρονικής πλέον αξιολόγησης έτους 2018.

       

Η απόφασή μας για αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης,

είναι αναγκαία.

 

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουμε για ακόμη μία φορά απάντηση στην κυβέρνηση ακυρώνοντας στην πράξη και αυτή την προσπάθεια. Έχουμε την πείρα να τα καταφέρουμε.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ

ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

 

 

Η ΔΑΣ καλεί τα μέλη του και όλους του συναδέλφους του ΣΔΥΝ:

 • Να απέχουν μαζικά από την ηλεκτρονική αξιολόγηση.

Να υπογράψουν μαζικά, την προτεινόμενη Δήλωση Συμμετοχής στην Προκηρυγμένη Απεργία-Αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης να την πρωτοκολλήσουν και να την καταθέσουν στο Σύλλογο.

 

15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

 

 

*********************************************************************************************************

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΑΣ ΠΝ)

 

Όλοι στην Παναττική Στάση Εργασίας της ΑΔΕΔΥ

την Τρίτη 5-3-2019 από 12:30 μέχρι λήξη ωραρίου στο Υπουργείο Οικονομικών για το 13ο-14ο μισθό & τα ΒΑΕ 

 

Μετά την άρνηση του Υπουργού Οικονομικών να συναντηθεί με την ΑΔΕΔΥ για τα ζητήματα του 13ου-14ου μισθού και των ΒΑΕ αποφασίστηκε νέα κινητοποίηση για την Τρίτη 5 Μάρτη.

Η πρόσφατη τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και προβλέπει την παράταση της καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ως έχει για 10 μήνες όχι μόνο δε δίνει ουσιαστική λύση αλλά παραπέμπει τη διευθέτηση του θέματος των ΒΑΕ μετά τις εκλογές προϊδεάζοντας για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της «μεταρρύθμισης» που δεν νομοθετεί προεκλογικά η κυβέρνηση!

Ήδη με απαράδεκτες διαδικασίες express, η Επιτροπή Μεταρρύθμισης Επιδόματος Επικίνδυνης & Ανθυγιεινής Εργασίας, με τις «ευλογίες» βέβαια των αρμόδιων υπουργών, απέστειλε e-mail σε φορείς του δημοσίου για τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου περί υπαγωγής ή μη κλάδων και ειδικοτήτων στους νέους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Το εν λόγω αίτημα απεστάλη στις Διευθύνσεις Διοικητικού προκειμένου να καταγράψουν τις επιδράσεις στους εργαζόμενους από 7 κατηγορίες βλαπτικών παραγόντων, χωρίς ποτέ να φτάσει στις υπηρεσίες που ασκούνται ανθυγιεινές εργασίες ΚΑΙ δεν αναιρεί την γενικότερη πολιτική κατεύθυνση και στόχευση για την οποία η κυβέρνηση συνέστησε την εν λόγο Επιτροπή η οποία ούτε μελέτες ειδικών (γιατρών, τεχνικών ασφαλείας κλπ), ούτε δειγματοληψίες φαίνεται ότι θα χρησιμοποιήσει. Τόσο επιστημονική θα είναι η απόφαση της περικοπής του ανθυγιεινού επιδόματος. Είναι προφανής ο στόχος της να πετάξει έξω ειδικότητες και εργασίες, που σήμερα παίρνουν το ανθυγιεινό επίδομα, να μην το επεκτείνει σε νέες ειδικότητες, αλλά και να μειώσει το συνολικό ποσό στα χορηγούμενα επιδόματα, με προκαθορισμένης στόχευσης πορίσματα που προωθούν «την (αντεργατική) εναρμόνιση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα»

Από την πλευρά μας είναι ξεκάθαρο ότι ο θεσμός των ΒΑΕ αποτελεί ένα ελάχιστο αντιστάθμισμα στη φθορά της εργατικής δύναμης από την εργασία που κατακτήθηκε με αγώνες και σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου που διαχρονικά παίρνει μέτρα για τη διαμόρφωση φθηνής εργατικής και ως τέτοιο είναι αδιαπραγμάτευτο.

Σχετικά με τη διεκδίκηση των αναδρομικών του 13ου και 14 μισθού οφείλουμε αρχικά να θυμίσουμε ότι με τους διάφορους μνημονιακούς νόμους των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, μειώθηκαν οι μισθοί και τα επιδόματά μας, με αποτέλεσμα την εξαετία 2009 – 2015 ένας δημόσιος υπάλληλος να χάσει μέχρι και έξι μισθούς το χρόνο! Πάνω εκεί προστέθηκε το νέο μισθολόγιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (ν. 4354/2015), που επέφερε νέο πλήγμα στους μισθούς μας.

Η κυβέρνηση με όλους τους τρόπους, σπρώχνει τους εργαζόμενους να περιμένουν με σταυρωμένα τα χέρια την κάλυψη των μισθολογικών τους απωλειών, από τους «δίκαιους» δικαστές, οι οποίοι επιτέλους αναγνώρισαν το δίκιο των αιτημάτων τους!!!, αποσιωπώντας πως συνεχίζει να κρατάει άθικτο όλο το αντεργατικό μνημονιακό πλαίσιο και πως το ίδιο ΣτΕ έκρινε το 1ο Μνημόνιο, που έκοψε από τους δημοσίους υπαλλήλους πάνω από το 60% του 13ου & 14ου μισθού, ως συνταγματικό και αναγκαίο!!! Από κοντά σπεύδουν και τα αστικά μέσα ενημέρωσης που καθημερινά βροντοφωνάζουν στους εργαζόμενους να τρέξουν να προλάβουν να καταθέσουν δικαστικές αγωγές διεκδίκησης του 13ου και 14ου μισθού.

Στην από 1-2-2019 συνεδρίαση του ΣΤΕ για το θέμα οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης ανέσυραν όλη την προπαγάνδα των προκατόχων τους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ότι δήθεν, οι δημόσιοι υπάλληλοι «έχασαν τον 13ο και τον 14ο μισθό για να διατηρήσουν τον 12ο μισθό», ότι σε περίπτωση που δοθούν αναδρομικά τα επιδόματα στους δημοσίους υπαλλήλους, «διαταράσσεται η δημοσιονομική ισορροπία και θα αυξηθεί η φορολογία όλων των πολιτών» και πως έτσι δεν θα υπάρχει δημοσιονομικό πλεόνασμα και δεν θα είναι «βιώσιμο» το χρέος. Δεν παρέλειψαν επίσης να αναπαράγουν τον άθλιο διαχωρισμό μεταξύ εργαζομένων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, για να πουν ότι οι δεύτεροι είναι σε χειρότερη κατάσταση και κατά συνέπεια οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα έπρεπε να λένε κουβέντα!

Η λύση βρίσκεται στα χέρια μας. Η διεκδίκηση της κάλυψης των μισθολογικών απωλειών πρέπει να γίνει υπόθεση κάθε Σωματείου και κάθε εργαζόμενου.

Απαιτούμε:

 1. Χορήγηση του 13ου-14ου μισθού από 1-1-2013 σε όλους τους εργαζόμενους με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης. Δεν μπορεί η χώρα να γίνει ένα απέραντο δικαστήριο.
 2. Κάλυψη των μισθολογικών απωλειών που έχουμε υποστεί τα τελευταία χρόνια - Επαναφορά του 13ου-14ου μισθού στα επίπεδα του 2010.
 3. Άμεση ρύθμιση για τα ΒΑΕ και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας ΤΩΡΑ.
 4. Καμιά περικοπή στο ανθυγιεινό επίδομα. Να χορηγείται χωρίς προσκόμματα από διευθυντές και επιτρόπους, σε όλους τους εργαζόμενους που εκτελούν ανθυγιεινές εργασίες.
 5. Επέκταση και αναγνώριση του ανθυγιεινού και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί
 6. Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες
 7. Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους εργασίας. Νομοθετική ρύθμιση χορήγησης Μέσων Ατομικής Προστασίας και Προληπτικής Ιατρικής σε όλες τις ειδικότητες που απαιτείται.

ΔΑΣ 04-03-2019

 

*******************************************************************************************************************************************

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΑΣ για την 8η Μάρτη 2019

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

 

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΑΣ) στέλνει μήνυμα αγώνα και διεκδίκησης, μπροστά στην 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σε όλες τις εργαζόμενες και τις άνεργες, τις αυταπασχολούμενες της πόλης και της υπαίθρου, τις νέες μητέρες και τις φοιτήτριες, τις συνταξιούχους, τις μετανάστριες και πρόσφυγες. Απευθύνεται σε σένα τη γυναίκα του καθημερινού μόχθου.

 

Πριν από 109 χρόνια η καθιέρωση της 8ης Μάρτη ως Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, μετά από πρόταση της αγωνίστριας του εργατικού κινήματος Κλάρας Τσέτκιν, αναδείκνυε τους μεγάλους γυναικείους εργατικούς αγώνες των προηγούμενων δεκαετιών, για ίση αμοιβών των γυναικών με τους άνδρες συναδέλφους τους, για μείωση των ωρών εργασίας και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς.

Οι αγώνες των εργατριών που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της φωτίζουν και σήμερα την ανάγκη της οργάνωσης και πάλης των εργαζόμενων και άνεργων γυναικών για μια ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.

 

Σήμερα, στη χαραυγή του 21ου αιώνα, υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες που μπορούν να εξασφαλίσουν μια ζωή όπως αξίζει σε μας και τα παιδιά μας. Υπάρχουν οι δυνατότητες για να έχουμε όλες μια ζωή με μόνιμη και σταθερή εργασία, με ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος, με ελεύθερο χρόνο που θα τον αξιοποιούμε δημιουργικά και θα μπορούμε να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση.    

Οι ανάγκες μας όμως σκοντάφτουν στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των κυβερνήσεων και των αντιλαϊκών περιφερειακών, τοπικών διοικήσεων, που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων κι όχι τις λαϊκές ανάγκες.

 

Δε θα τους αφήσουμε!

 

Να μη συμφιλιωθούμε με τη βαρβαρότητα της γυναικείας ανεργίας, της μερικής απασχόλησης, της εργασίας χωρίς δικαιώματα.

 

Να μη συμβιβαστούμε με τη βαρβαρότητα της εργοδοσίας και του κράτους που μας εκβιάζουν να μη μείνουμε έγκυες γιατί η μητρότητα αποτελεί κόστος γι αυτούς. Οι επιχειρηματικοί κολοσσοί, όπως η Apple και η Facebook, προωθούν την κρυοσυντήρηση των ωαρίων των εργαζομένων γυναικών για να αποφασίζουν επί της ουσίας αυτοί αν και πότε θα γίνουμε μητέρες.

 

Να μην αποδεχτούμε η μία πτυχή της ζωής μας να έρχεται σε αντίθεση με την άλλη, να μη μπορεί η μία να συνδυαστεί και να συνυπάρξει με την άλλη.

 

 Οι ανάγκες μας δε χωράνε στην πολιτική Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυβερνήσεων

Η διέξοδος για μας τις γυναίκες του καθημερινού μόχθου βρίσκεται

στη συλλογική δράση, στην αγωνιστική στάση ζωής και τη διεκδίκηση

 

Ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε την 8η Μάρτη, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι να δυναμώσουμε το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυταπασχολουμένων, τους αγροτικούς και φοιτητικούς συλλόγους, να εντείνουμε την πάλη μας για το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.

 

 

*****************************************************************************************************************************************************************

 

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ

 

Όλοι & όλες στην 24ωρη απεργία στο Δημόσιο την Πέμπτη 17-1-2019  για τη μόρφωση των παιδιών μας.

 Συγκέντρωση στις 11 π.μ. στα Προπύλαια & πορεία στη Βουλή.

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

την Πέμπτη  17 Ιανουαρίου 2019 ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ μαζί με τους συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς για τη ΜΟΡΦΩΣΗ των παιδιών μας, για ένα ΣΧΟΛΕΙΟ που θα καλύπτει τις δικές μας ανάγκες συμμετέχοντας μαζικά στην 24ωρη απεργία τους για να πάει στον κάλαθο των αχρήστων το νομοσχέδιο – λαιμητόμος που οδηγεί σε απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, «κλέβει» χρόνια προϋπηρεσίας, απαξιώνει τα πτυχία και ανακυκλώνει την ανεργία.

 

ΔΕΝ δίνουμε "ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ" στην κυβέρνηση και στην πολιτική της, η οποία έθεσε για πρώτη φορά την ΠΑΙΔΕΙΑ σε μνημονιακό κείμενο τον Αύγουστο του 2015 με το 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ!!!

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την κυβερνητική βία και καταστολή στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών στις 14 Γενάρη στο Σύνταγμα και σε πολλές ακόμα πόλεις, η οποία αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δισταγμό, προκειμένου να επιβάλει την πολιτική της, η οποία στο χώρο των εκπαιδευτικών εκφράζεται με την ομηρία και ανεργία χιλιάδων συμβασιούχων και αδιόριστων, καθώς και με τα χιλιάδες κενά στα σχολεία.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τις πολιτικές και τα κόμματα που υπερασπίζονται την ελαστική εργασία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, τις κατευθύνσεις της ΕΕ για πιο φθηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους οι οποίοι αποτελούν μόνιμη δεξαμενή απολύσεων, βρίσκονται σε διαρκή ομηρία, θεωρούνται πιο εύκολο θύμα στα προεκλογικά παιχνίδια.

 

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καλεί τα μέλη του ΣΥΛΛΟΓΟΥ να μετάσχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 και να δώσουν αγωνιστικό παρόν στη συγκέντρωση, στις 11πμ στα Προπύλαια.

 

Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση των αναπληρωτών.

 

Τέρμα πια στην κοροϊδία, δάσκαλοι - καθηγητές σε όλα τα σχολεία.

 

Αθήνα, 16 Ιανουαρίου 2019

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΑΣ ΠΝ)

«ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

Η κυβέρνηση από το Γενάρη με το άρθρο 396 του Ν. 4512/2018 το οποίο αντικατέστησε το άρθρο 18 του Ν.4354/2015 ψήφισε την κατάργηση από 1-3-2019 όλων των νόμων και διατάξεων για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά σε βάρος των εργαζομένων, στο όνομα της περιβόητης «εναρμόνισης» με την Ευρωπαική νομοθεσία και πρακτική.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αξιοποιώντας όλα τα επιχειρήματα των προκατόχων της προσπαθεί να δικαιολογήσει με επιστημονικοφάνεια μέσω της Επιτροπής Αξιολόγησης Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που συνέστησε με το άρθρο 396 του Ν.4512/2018 το χαρακτήρα αυτής της αντεργατικής επίθεσης που θέλει να «πετάξει έξω» ειδικότητες και εργασίες που σήμερα παίρνουν το επίδομα της ανθυγιεινής εργασίας, να μειώσει το συνολικό ποσό που διαθέτει. Δεν είναι τυχαίο ότι δε δίνει στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επιτροπής, όπως και το γεγονός ότι δεν αποδέχτηκε τη συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους φορέων.

Είναι ξεκάθαρο ότι μέσα από αυτή την διαδικασία θα καθοριστούν νέα κριτήρια δικαιούχων, νέος τρόπος υπολογισμού και ύψος επιδόματος για κάθε κατηγορία δικαιούχων ανάλογα με την «έκταση και τη συχνότητα έκθεσης των εκάστοτε δικαιούχων στους παράγοντες κινδύνου που επικρατούν στους χώρους εργασίας....». Με αυτή τη μέθοδο θα φέρουν νέες μειώσεις μισθών και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 5 χρόνια (στο 67ο έτος ηλικίας, από το 62ο ) ενώ βάζει νέα εμπόδια για την ένταξη στο θεσμό εργαζομένων που αποδεδειγμένα ασκούν επικίνδυνες και ανθυγιεινές εργασίες χωρίς να λαμβάνουν το αντίστοιχο επίδομα.

΄Ετσι θα πιάνονται τα «ματωμένα πλεονάσματα» έως το 2060.

Αυτή είναι η « εναρμόνιση με τα ευρωπαικά δεδομένα», που θέλουν να κάνουν.

Γνωρίζουμε ότι η χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, ο θεσμός των ΒΑΕ, τα μέτρα προστασίας της υγείας από ανθυγιεινές συνθήκες κατακτήθηκαν από τους εργαζόμενους με αγώνες, σε σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, που μόνιμα παίρνει μέτρα που συμβάλλουν στη διαμόρφωση φτηνής εργατικής δύναμης, στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του, «πατώντας» ακόμα και στις ζωές των εργαζομένων.

Ξέρουμε ότι η «ανάπτυξη», που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΕΕ ΔΝΤ και επιχειρηματίες δεν χωράει ούτε ακόμα κι αυτήν τη σημερινή κουτσουρεμένη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος, που έχει αφήσει απ έξω δεκάδες ειδικότητες και που δεν συνδέεται με μειωμένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους.

Βλέπουμε ότι ακόμα κι αυτά τα σημερινά κουτσουρεμένα μέτρα προστασίας και πρόληψης, που περιορίζουν το συνολικό χρόνο εργασίας και έκθεσης σε ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας δεν χωράνε στα «δημοσιονομικά δεδομένα» της μεταμνημονιακής εποχής!!

΄Ολοι εμείς, που μετράμε τις ανάγκες της δουλειάς μας, τις ανάγκες της ζωής μας με τα δικά μας μέτρα, απαιτούμε δυναμικά:

Καμιά περικοπή στο ανθυγιεινό επίιδομα. Χορήγησή του, χωρίς προσκόμματα από διευθυντές και επιτρόπους, σε όλους τους εργαζόμενους, που εκτελούν ανθυγιεινές εργασίες.

 

Επέκταση του ανθυγιεινού σε όλες τις ειδικότητες εργαζόμενων των Ναυστάθμων, Ναυτικών Νοσομειών και σε όλους που εργάζονται σε ανθυγιεινούς χώρους εργασίας.

 

Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες.

 

Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Νομοθετική ρύθμιση χορήγησης Μέσων Ατομικής Προστασίας και Προληπτικής Ιατρικής σε όλες τις ειδικότητες που απαιτείται.

Γιατί όλοι εμείς γνωρίζουμε ότι οι διεκδικήσεις αυτές συνδέονται άρρηκτα με την απαίτηση μας να μειωθεί η φθορά της υγεία μας, να ανπληρώνεται η εργατική δύναμη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τα περί εξόδου απο τα μνημόνια και της δίκαιης ανάπτυξης προσπαθεί να μας πείσει ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους. Προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα, ότι η μεταμνημονιακή περίοδος όχι μόνο δεν θα φέρει ελάφρυνση για τους εργαζόμενους, αλλά θα περιλαμβάνει νέες επιβαρύνσεις, διατήρηση όλων των αντιλαικών μέτρων των μνημονίων, ιδιωτικοποιήσεις, μείωση του αφορολόγητου, πετσόκομα των ΒΑΕ.

΄Εχει τεράστιες ευθύνες η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ που έβαλε πλάτη στην κυβέρνηση να περάσει το πολυνομοσχέδιο που χτύπαγε το δικαίωμα στην απεργία και τα ΒΑΕ, αφού τότε όχι μόνο δεν οργάνωσε τον αγώνα των εργαζομένων, αλλά γύρισε και την πλάτη στα συνδικάτα που είχαν αποφασίσει απεργία και κλιμάκωση του αγώνα.

Καμιά εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να δυναμώσει η συσπείρωση και η ενότητα των εργαζομένων για να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που ζούμε. Με τη δράση μας και τη συμμετοχή μας να συμβάλουμε στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος.

Οργανώνουμε των αγώνα μας, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες. ΄Ολοι στην απεργία στις 3 του Οκτώβρη. ΄Ολοι στη συγκέντρωση στην πλατεια Κλαθμώνος στις 11.30 π. μ.

********************************

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Πρόταση προς τους Συλλόγους και τους εργαζόμενους

 

Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την υπ’ αριθ. ΔΑΠΔΕΠ/Φ.2 /35/οικ.18485/24-5-2018 Απόφασή του (ΦΕΚ Β’ 1882) και την σχετική του εγκύκλιο θέτει νέες προθεσμίες για την διενέργεια της ηλεκτρονικής πλέον αξιολόγησης, έτους 2017.

Σας ενημερώνουμε ότι η ΑΔΕΔΥ εξέδωσε και απέστειλε στις 17/5/2018 προς τους υπουργούς κλπ ΕΞΩΔΙΚΟ για την προκήρυξη «απεργίας-αποχής από κάθε διαδικασία ή ενέργεια, που συνδέεται με την διαδικασία αξιολογήσεως, παρέχοντας με τον τρόπο αυτό πλήρη κάλυψη στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου».

Στο κάλεσμα της υπουργού προς τις Δ/νσεις Διοικητικού προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη της συμπλήρωσης των εκθέσεων αξιολόγησης εκτός όλων των παραπάνω προσθέτουμε τα εξής:

α. Δεν είναι υποχρεωμένος κανένας εργαζόμενος να συμπληρώσει προσωπικά του δεδομένα, όπως το ΑΦΜ, σε καμία κατάσταση, σε καμία ηλεκτρονική πλατφόρμα και σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τους συναδέλφους να αρνηθούν την συμπλήρωση των προσωπικών τους στοιχείων, εάν αυτό ζητηθεί, συμπληρώνοντας την παρακάτω «δήλωση αποχής».

β. Δεν έχει δικαίωμα κανείς να επεξεργαστεί (συλλογή, καταχώρηση, αποθήκευση κλπ) προσωπικά δεδομένα (παρ. 2 αρ. 4 του ΓΚΠΔ) ενός εργαζόμενου, όπως το ΑΦΜ, χωρίς τη συγκατάθεσή του, να «καταρτίζει το προφίλ» του (παρ. 4 αρ. 4 του ΓΚΠΔ: οποιαδήποτε μορφή αυτοματοποιημένης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συνίσταται στη χρήση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για την αξιολόγηση ορισμένων προσωπικών πτυχών ενός φυσικού προσώπου, ιδίως για την ανάλυση ή την πρόβλεψη πτυχών που αφορούν την απόδοση στην εργασία) χωρίς να τηρεί βασικές προβλεπόμενες αρχές και διαδικασίες.

Σ’ αυτήν την κατεύθυνση καλούμε όλους τους συναδέλφους, αξιολογητές και αξιολογούμενους, να συμπληρώσουν την παρακάτω «δήλωση αποχής» .

«Δήλωση Συμμετοχής στην Προκηρυγμένη Απεργία-Αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης»

«Ο κάτωθι υπογεγραμμένος ……………….., που υπηρετώ ως……….., στην Δ/νση ………………… του Π.Ν………, δηλώνω ότι συμμετέχω στην απεργία-αποχή που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και τα άλλα συνδικαλιστικά μου όργανα (Σύλλογος…..) από κάθε διαδικασία ή ενέργεια, που συνδέεται με την αξιολόγηση. Ως εκ τούτου δεν δύναμαι να υποβάλω καμία έκθεση αξιολόγησης ως …………………….. (αξιολογητής ή αξιολογούμενος ή ως αξιολογούμενος και αξιολογούμενος).

     Σημειώνεται ότι η συμμετοχή μου στην ως άνω νομίμως προκηρυχθείσα απεργιακή κινητοποίηση αποτελεί νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μου και συνεπεία αυτού δεν μπορεί να επιφέρει εις βάρος μου καμία έμμεση ή άμεση μορφή διοικητικής ή άλλης συνέπειας. Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματός μου.

     Ημερομηνία………………..                                             Ο δηλών»

 

Μπορούμε να δώσουμε για μία ακόμη φορά μαζικά και δυναμικά την απάντησή μας,όλοι μαζί μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη αυτόν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης.

 

*******************************************************************************************

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Συνεχίζουμε την Απεργία-Αποχή από όλες τις διαδικασίες της αξιολόγησης

 

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,

Η νέα εξέλιξη με την προώθηση της ηλεκτρονικής αξιολόγησης, από την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης και η ψήφιση της στη Βουλή αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δυναμώνει την επίθεσή της στους δημοσίους υπαλλήλους. Αξιοποίησε το διάστημα του ψευδεπίγραφου διαλόγου Γεροβασίλη-ΑΔΕΔΥ, για να οργανώσει την επίθεσή της, προωθώντας και τα άλλα εργαλεία που διαθέτει και που συνδέονται με την λεγόμενη αξιολόγηση, όπως τα ψηφιακά οργανογράμματα, τα περιγράμματα θέσεων εργασίας, την κινητικότητα και την στοχοθεσία.

 

Το ζήτημα της αξιολόγησης, όμως, δεν είναι ούτε καινούργιο, ούτε ξεκομμένο από τις υπόλοιπες πλευρές που σχετίζονται με τη δουλειά μας, τους όρους εργασίας μας, τη λειτουργία των υπηρεσιών μας, την οργάνωσή τους, τις αρμοδιότητες και τις στοχεύσεις τους.

Δεν είναι ένα απλά τεχνοκρατικό ή διαδικαστικό ζήτημα, αποσυνδεμένο από τη στόχευση κάθε κυβέρνησης για να λειτουργήσει το δημόσιο, ως «επιτελικό», «μικρό», στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων (εκχώρηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα, είσοδο κι επέκταση των εργολάβων στις δημόσιες υπηρεσίες κ.α.). Έχει συγκεκριμένο πολιτικό περιεχόμενο, όπως εξάλλου έχει και η αξιολόγηση της κυβέρνησης.

Ο ν.4369/2016 της αξιολόγησης συνδέεται με μια σειρά άλλους νόμους που άμεσα ή έμμεσα, όπως πχ μισθολόγιο (ν.4354/2015), κινητικότητα (ν.4440/2016), υπαλληλικός κώδικας (ν.3528/2007), οργανογράμματα (ν.178/2013), απαγόρευση προσλήψεων, δημοσιονομική πολιτική κλπ και να βλέπουμε συνολικά που οδηγεί. Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να δούμε την πολιτική της κυβέρνησης στο σύνολό της.

 

Συγκεκριμένα:

 • Με το άρθρο 12 του μισθολογίου συνδέεται η αξιολόγηση με την μισθολογική εξέλιξη, αφού παρέχεται στους «άριστους» επιπλέον μισθολογικό κλιμάκιο.
 • Με το ίδιο άρθρο επίσης μετά από τρεις ετήσιες συνεχόμενες αξιολογήσεις που κρίνουν τον εργαζόμενο «ανεπαρκή ή ακατάλληλο» μπορεί να αναστέλλεται η «αυτόματη» μισθολογική εξέλιξη του υπαλλήλου.
 • Με το άρθρο 17 συνδέεται η αμοιβή με την αξιολόγηση της θέσης εργασίας… !!!

Εξάλλου και ο ίδιος ο Βερναρδάκης έλεγε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του σχετικού νόμου: «ότι στο νέο μισθολόγιο αυτό που ψηφίστηκε το Δεκέμβριο περιλαμβάνονταν μελλοντικές προβλέψεις για τη σύνδεση της αξιολόγησης με μια ταχύτερη μισθολογική εξέλιξη ή και με μια βαθμολογική εξέλιξη (πρακτικά Βουλής σελ 6304 στις 23-2-2016)».

 • Με το άρθρο 40 του Υπαλληλικού Κώδικα δεν μονιμοποιούνται οι υπάλληλοι που έχουν διανύσει τα δύο πρώτα έτη της δοκιμαστικής υπηρεσίας τους, εάν «υπάρχει δυσμενής έκθεση αξιολόγησης».
 • Επίσης με τα άρθρα 83, 95 και 152 του Υπαλληλικού Κώδικα ο μόνιμος υπάλληλος «ο οποίος εγγράφεται σε δύο διαδοχικούς πίνακες μη προακτέων στον ίδιο βαθμό (λόγω κακής αξιολόγησης), παραπέμπεται (...) προς κρίση στο υπηρεσιακό συμβούλιο, το οποίο (...) μπορεί να τον απολύσει ή να τον υποβιβάσει κατά έναν βαθμό».

Με λίγα λόγια όποιος αξιολογείται και βαθμολογείται ως «ακατάλληλος» (0-24) απολύεται!!! Και μάλιστα η κυβέρνηση μέσα από την προβλεπόμενη Διεύθυνση Παρακολούθησης και Στατιστικής Ανάλυσης των Βαθμολογιών Αξιολόγησης θα παρεμβαίνει στη βαθμολόγηση εφαρμόζοντας το λεγόμενο “συντελεστή διόρθωσης”. Δηλαδή θα μπορεί να βάζει, όποια «ποσοστά» θέλει, να αυξάνει ή να μειώνει τους άριστους, τους ανεπαρκείς, τους ακατάλληλους κλπ. Ποιος μας λέει ότι αυτό δεν θα οδηγήσει ακόμα και σε ποσοστό μεγαλύτερο του 15%;

Γι αυτό λέμε ότι όσο κι αν άλλαξε το περιτύλιγμα της προηγούμενης αξιολόγησης με το νόμο Βερναρδάκη (ν.4369/2016), η ουσία παραμένει ίδια.

 

 

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έπιασε το νήμα από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενοι και το προσάρμοσε, λαμβάνοντας υπόψη την Έκθεση του ΣΕΒ 2016 ότι πρέπει να απολυθούν οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι!!!

 

Και μπορεί η «στοχοθεσία» ν’ ακούγεται ελκυστική και αντικειμενική, όμως ας κοιτάξουμε τι σημαίνει «στοχοθεσία»: σύνδεση «φοροεισπρακτικού» μηχανισμού με τη φοροληστεία, σύνδεση της λειτουργίας των νοσοκομείων με τα έσοδα από τους ασθενείς και τα «απογευματινά ιατρεία», τη σύνδεση της αξιολόγησης – στοχοθεσίας των νοσοκομειακών γιατρών με το πλαφόν στη συνταγογράφηση των φαρμάκων, των ιατρικών εξετάσεων κλπ.

 

Οι παραπάνω πλευρές υφίστανται ανεξάρτητα αν οι προϊστάμενοι είναι με ανάθεση ή έχουν κριθεί, ανεξάρτητα αν είναι καλοί συνάδελφοι ή όχι. Είναι πλευρές που τα στελέχη της διοίκησης υποχρεώνονται να εφαρμόζουν. Δεν είναι εξάλλου καθόλου τυχαία, ούτε η μεγάλη αύξηση των επιδομάτων των θέσεων ευθύνης, ούτε η ταχύτερη βαθμολογική εξέλιξη που δόθηκε στους απόφοιτους της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης με το τελευταίο μισθολόγιο.

Το ερώτημα που θέτουν κάποιοι αν πρέπει να είμαστε υπέρ ή κατά της αξιολόγησης είναι υποκριτικό και ψευδεπίγραφο, γιατί την αποδεσμεύουν από το περιεχόμενο και τους σκοπούς που αυτή υπηρετεί, την αποδεσμεύουν από την εφαρμοζόμενη πολιτική. Δεν είμαστε γενικά ενάντια στην αξιολόγηση, αλλά ενάντια στο συγκεκριμένο περιεχόμενο, τους σκοπούς και τις επιδιώξεις που προωθεί το ταξικό κράτος μέσω της αξιολόγησης.

Η λεγόμενη αξιολόγηση συνδέεται με το χαρακτήρα του κράτους και της δημόσιας διοίκησης. Θέλουν να προχωρήσουν την αξιολόγηση γιατί θέλουν να έχουν ένα  χειραγωγημένο υπαλληλικό προσωπικό που θα εξειδικεύει και θα εφαρμόζει αδιαμαρτύρητα όλες τις αντιλαϊκές αποφάσεις. Αυτό εξάλλου αποτελεί την κοινή γραμμή και αυτής και της προηγούμενης κυβέρνησης.

Στοχεύουν στην ενίσχυση της επιχειρηματικής λειτουργίας στα Νοσοκομεία, στα σχολεία, στους ΟΤΑ, στα Πανεπιστήμια, γενικότερα στις υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα. Με τη λεγόμενη αξιολόγηση στοχεύουν στην προώθηση σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων, στην παράδοση ολόκληρων τομέων και υπηρεσιών σε ιδιώτες, προκειμένου να ενισχύσουν την κερδοφορία τους.

Οι οργανισμοί και η δομή τους, το μητρώο επιτελικών στελεχών, η αξιολόγηση, η στοχοθεσία και η κινητικότητα αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων στο Δημόσιο, του νέου αναμορφωμένου αστικού κράτους.

Ας κοιτάξουμε στους χώρους μας: Το ανθρώπινο δυναμικό έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και δεν επαρκεί, προσλήψεις δεν γίνονται, τα «παράλληλα καθήκοντα» στους συναδέλφους και η ετεροαπασχόληση πάνε σύννεφο, μια σειρά από αρμοδιότητες σε φύλαξη, καθαριότητα εκχωρούνται σε εργολάβους. Την ίδια στιγμή, έχει μειωθεί δραστικά (μέχρι και 60%) η χρηματοδότηση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων από τον κρατικό

προϋπολογισμό, ενισχύεται συνεχώς η αναζήτηση από τα ιδρύματα πηγών αυτοχρηματοδότησης. Σε ποιά βάση θ’ αξιολογηθούμε λοιπόν;

Ως εργαζόμενοι δε συμβιβαζόμαστε και πολύ περισσότερο δεν επιβραβεύουμε την τεμπελιά, τη ρεμούλα και την κοπάνα. Δεν λέμε ότι είμαστε ενάντια στον έλεγχο στα εργασιακά καθήκοντα κάθε υπαλλήλου. Όπως επίσης δε θεωρούμε, ότι φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι για τα προβλήματα στις δημόσιες υπηρεσίες.

Εμείς θεωρούμε ότι ο δημόσιος υπάλληλος πρέπει να είναι σωστός και αποδοτικός στη δουλειά του. Όμως, άλλο πράγμα είναι αυτό και άλλο η απόδοση αυτή να συνδέεται με την αξιολόγηση, με την περικοπή μισθού και τις απολύσεις.

 

Η λεγόμενη αξιολόγηση δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των δημοσίων υπαλλήλων, ώστε οι ίδιοι και οι δημόσιες υπηρεσίες να γίνουν καλύτερες, σύγχρονες, πιο ποιοτικές στην παροχή αναβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών για τα λαϊκά στρώματα. Δεν έχει ως σκοπό την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών, την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών ή την εξάλειψη των αιτιών που οδηγούν στην υποβάθμιση αυτών των υπηρεσιών.

 

Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Ήρθε η ώρα και πάλι να οργανώσουμε τον αγώνα μας απέναντι στην λεγόμενη «αξιολόγηση».

 

 

 

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι

 

Καλούμε τα Δ.Σ. όλων των πρωτοβάθμιων Συλλόγων

-Να πάρουν όλα τα μέτρα οργάνωσης της συνέχισης της Απεργίας-Αποχής, με Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες, συσκέψεις προϊσταμένων κλπ.

-Να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αντίθεσή τους στην αντιδραστική αξιολόγηση και στην αντεργατική πολιτική.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους

-Να καταθέσουν στους Συλλόγους τους τις δηλώσεις συμμετοχής τους στην αποχή.

-Να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση την συμμετοχή τους στην Απεργία –  Αποχή από την αξιολόγηση. Να μην βάλει κανείς πάνω από τα συμφέροντα των συναδέλφων και του συνδικαλιστικού κινήματος προσωπικές του επιδιώξεις και φιλοδοξίες. 

Καλούμε όλους τους προϊσταμένους να τοποθετηθούν στο πλάι των συναδέλφων,  να μην δεχτούν να αποτελέσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό.

 

Έχουμε την πείρα, από την ακύρωση στη πράξη της αξιολόγησης Μητσοτάκη. Μπορούμε και τώρα να τα καταφέρουμε. Μπορούμε με τη δράση μας για να μπλοκάρουμε  την αξιολόγηση του νόμου Βερναρδάκη.

 

ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑΔΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ  - ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΗΣ

 

Με μαζικές διαδικασίες, Γενικές Συνελεύσεις και συλλογικό αγώνα

προχωράμε απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.

 

 

************************************************************************************************************

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΑΣ ΠΝ)  

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30-5-2018

ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

 

Καλούμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα, να πάρει ενεργά μέρος στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 30 Μάη, να συμβάλλει ο καθένας μας ξεχωριστά και όλοι μαζί στην επιτυχία της απεργίας. Ενώνουμε τη φωνή μας, με τη φωνή χιλιάδων εργαζομένων σε δημόσιο και  ιδιωτικό τομέα, με κάθε συνταξιούχο, με κάθε νέο και νέα, με κάθε φτωχό αυτοαπασχολούμενο, με κάθε φτωχό αγρότη, με κάθε άνθρωπο που βιώνει της συνέπειες της πολιτικής που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κατ΄απαίτηση των εργοδοτών, της ΕΕ του ΔΝΤ,  εφαρμόζει και τσακίζει τις ζωές μας. 

Δίνουμε την απεργιακή μάχη με τα δικά μας αιτήματα, στη βάση των δικών μας συμφερόντων και αναγκών, κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει στη ίδια ρότα με τους προκατόχους της. Η «δίκαιη» ανάπτυξή που προπαγανδίζει η κυβέρνηση σημαίνει περισσότερα προνόμια, κίνητρα και φοροαπαλλαγές για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλύτερη επιδείνωση των όρων δουλειάς και ζωής των εργαζόμενων, συμπίεση των δικαιωμάτων και μείωση των απαιτήσεών μας. Σημαίνει βαθύτερη εμπλοκή στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων, που φέρνουν όλο και πιο κοντά τον πόλεμο.

Δίνουμε τη μάχη σε αντιπαράθεση με τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού που μας καλούν να υιοθετήσουμε το αντιδραστικό πλαίσιο των εργοδοτικών απαιτήσεων. Η «εθνική μέρα δράσης» και η «απεργία» της 30/5 που καλεί η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με τους εργοδοτικούς και άλλους φορείς, δεν είναι μια συνήθης παρέμβαση του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, σαν και αυτές που γνωρίζαμε τις τελευταίες δεκαετίες και που έχουν οδηγήσει το εργατικό κίνημα στον εκφυλισμό και στην ήττα. Το πλαίσιο που υιοθετούν στοχεύει στην πλήρη υποταγή του εργατικού κινήματος στη στρατηγική του κεφαλαίου, στο να αγωνίζεται ο εργάτης για τα κέρδη του αφεντικού. Με αιτήματα ανταγωνιστικά προς τα συμφέροντά μας, υπέρ του ΣΕΒ και των εργοδοτών. Χωρίς καμιά πραγματική εργατική διεκδίκηση. Με κάλεσμα εθνικής συναίνεσης για «την παλινόρθωση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας», την «ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας με εθνικό στρατηγικό σχέδιο». Αυτή την «απεργία» επιδιώκουν οι απεργοσπάστες της 12 Γενάρη, που έβαλαν πλάτες να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο που περιόριζε το απεργιακό δικαίωμα και τις εργατικές ελευθερίες. Αυτοί που έχουν αντικαταστήσει την ταξική πάλη με τον κοινωνικό εταιρισμό

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

 • Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
 • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
 • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
 • Kανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
 • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
 • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
 • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων

Αυτή είναι η δική μας απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.

 

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο έχουμε μπροστά μας σειρά αντεργατικών νόμων.  Με την ηλεκτρονική αξιολόγηση η κυβέρνηση επιδιώκει να περάσει την αντιδραστική κρατική αξιολόγηση που ο αγώνας των εργαζομένων απέτρεψε! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας! Κανένας εργαζόμενος δεν συμπληρώνει την αξιολόγηση!  Συνολικά οι αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται στο δημόσιο τα τελευταία χρόνια τόσο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όσο και από τους προκατόχους τους όπως η «αξιολόγηση» δομών και υπαλλήλων, η λεγόμενη στοχοθεσία, οι νέοι οργανισμοί και τα περιγράμματα θέσης, η κινητικότητα, η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και η διαφοροποίηση των υπαλλήλων, οι  ιδιωτικοποιήσεις αντικειμένων έχουν στόχο ένα μικρότερο κράτος που θα λειτουργεί με λιγότερους, ανασφαλείς και κακοπληρωμένους υπαλλήλους, με ανταποδοτικά κριτήρια και πιο αποτελεσματικά στην υπηρεσία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.  

Είναι στο χέρι μας να αλλάξουμε την κατάσταση και τη ζωή μας! Δίνουμε τη μάχη της απεργίας μέχρι τη τελευταία στιγμή στους χώρους δουλειάς! ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Οργανωμένα, μαζικά, αποφασιστικά για τα συμφέροντά μας, για τις ανάγκες μας, για το σήμερα και το αύριο των οικογενειών μας.

 

Όλες και όλοι στην απεργία την Τετάρτη στις 30 Μάη

και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια!  

 

 

*********************************************************************************************

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ( ΔΑΣ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ  1η ΜΑΗ

 

«Η 1η Μάη είναι απεργία, παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης. Τιμάμε τους νεκρούς μας στο Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες το Μάη του ’36, τους διακόσιους στης Καισαριανής. Τιμάμε όσους αγωνίστηκαν, έδωσαν και τη ζωή τους για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή.

Φέτος η Πρωτομαγιά μας βρίσκει μπροστά σε σοβαρές εξελίξεις αφού πέρα από την πολιτική που τσακίζει τη ζωή του λαού πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου στη γειτονιά μας.

Ματώνουν τους λαούς με διάφορες προφάσεις κρύβοντας τον πραγματικό τους στόχο που είναι ο έλεγχος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, οι ενεργειακοί δρόμοι και οι σφαίρες επιρροής. Αυτός ο στόχος είναι που φέρνει σε αντιπαράθεση τα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη με αποτέλεσμα να έρχεται όλο και πιο κοντά ο κίνδυνος ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς της περιοχής. Λίγες μέρες πριν είχαμε τον βομβαρδισμό της Συρίας από τις ΗΠΑ, τη Μ. Βρετανία και τη Γαλλία με τη στήριξη και την ανοχή των άλλων κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο όνομα των συμβατικών υποχρεώσεων δεν διστάζει να εμπλέξει και τη χώρα μας σε αυτό το μακελειό κάνοντας ότι έκαναν στο παρελθόν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μετατρέποντας τη χώρα σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο.

Οι ανεφοδιασμοί πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών στη Σούδα, η στάθμευση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη Λάρισα, η στήριξη με υποδομές και έμψυχο υλικό από τις ένοπλες δυνάμεις στις αποστολές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η αρμάδα του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν είναι απλά συμβατικές υποχρεώσεις αλλά καραμπινάτη συμμετοχή.

Παρά τις προσπάθειες που γίνονται για να μας πείσουν για το αντίθετο, η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν προστατεύει τον ελληνικό λαό ούτε κανέναν άλλο. Το ΝΑΤΟ είναι πολεμική μηχανή που δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο ενώ την “προστασία” του έχουν δοκιμάσει επανειλημμένα οι λαοί στα Βαλκάνια, στην Κύπρο και ο ελληνικός με το γκριζάρισμα στο Αιγαίο και την ένταση τηςτουρκικής προκλητικότητας.

Τα όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας δεν είναι κάτι διαφορετικό απ’ όσα ζούμε οι εργαζόμενοι, μέρος της πολιτικής που στόχο έχει να ανακάμψουν τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Κομμάτι της αναπτυξιακής στρατηγικής της κυβέρνησης η οποία εκτός από τα μνημόνια διαρκείας στο σχεδιασμό της περιλαμβάνει και το όραμα της αστικής τάξης για "γεωστρατηγική αναβάθμιση". Αυτό το όραμα φέρνει μαζί με τ’ άλλα και τη συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους πολέμους.

Είναι η άλλη όψη των βάρβαρων μέτρων, της αντιλαϊκής πολιτικής!

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες αυτό που μετράει είναι η ένταση της λαϊκής επαγρύπνησης και της πάλης ενάντια στα βρώμικα σχέδια στη περιοχή.

Οι μειώσεις μισθών και των συντάξεων, η επίθεση στο δικαίωμα στην απεργία, οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις, οι περικοπές σε υγεία, πρόνοια και παιδεία, η απληρωσιά είναι πόλεμος οικονομικός για να φτιαχτεί το φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον που διαφημίζει η κυβέρνηση προκειμένου να αυγαταίνουν τα κέρδη των καπιταλιστών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια, για τη δίκαιη ανάπτυξη που έρχεται την ίδια στιγμή που ετοιμάζεται να ψηφίσει 88 προαπαιτούμενα στο πλαίσιο της 4ης αξιολόγησης ενώ και τα επόμενα χρόνια έρχονται νέα μέτρα που ήδη έχουν ψηφιστεί, όπως οι μειώσεις στο αφορολόγητο και τις συντάξεις.

Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος θα είναι ο ωφελημένος από την ανάπτυξή τους και ποιος θα κληθεί να πληρώσει το μάρμαρο.

Μόνο οργανωμένος αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά και ζωή με δικαιώματα με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας.

Το δρόμο τον δείχνουν τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και οργανώνουν την πάλη.

Πρωτοστατούν στον αγώνα ενάντια στην βάρβαρη πολιτική, για συμβάσεις με δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, ενάντια στους πλειστηριασμούς. Την ώρα που η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ συνεχίζει τον υπονομευτικό της ρόλο στηρίζοντας την κυβέρνηση για να περάσει τα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης όπως και τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ζωντανεύψουν οι σύλλογοι, να συσπειρωθούν οι εργαζόμενοι γύρω απο αυτών , να αλλάξουν οι συσχετισμοί. Να μαζικοποιηθούν τα σωματεία και να ξεμπερδεύουμε με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

 Η μεγαλύτερη τιμή στους αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων και του λαού μας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο είναι η συνέχιση του αγώνα για την νίκη των λαών.

Τιμούμε την 1η του Μάη σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες.

Πυκνώνουμε τις γραμμές των συνδικάτων μας, βγαίνουμε στην αντεπίθεση! Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις.

Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!

Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.

Απαιτούμε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς.

Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.

Σύγχρονοι δούλοι για τα κέρδη των αφεντικών δεν θα γίνουμε!

Απαιτούμε αυξήσεις στους μισθούς, σταθερή και μόνιμη δουλεία για όλους, κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, ίση αμοιβή για συμβασιούχους και μονίμους υπαλλήλους, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα. Δώστε λεφτά για παιδεία και υγεία όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία!

Το φλογερό σύνθημα που γεννήθηκε μέσα σε μεγάλους αγώνες και εξεγέρσεις μας οδηγεί σήμερα περισσότερο από ποτέ: Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!

Την Πρωτομαγιά δίνουμε το παρών στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση στις 10.00 π.μ. στο Σύνταγμα. Προσυγκέντρωση  στην Πλ. Κάνιγγος, ώρα 9.30 π.μ».

 

**************************************************************

 

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

 8 Μάρτη 2018 - Τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας

Δυναμώνουμε τη συλλογική μας δράση

 

Στις 8 Μάρτη 1857 οι εργάτριες στα ραφτάδικα και στην κλωστοϋφαντουργία της Νέας Υόρκης διεκδίκησαν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, 10ωρη εργασία, ίση αμοιβή με τους άντρες συναδέλφους τους. Ο αγώνας τους βάφτηκε στο αίμα από τις αστυνομικές δυνάμεις. Σε αυτή τη μεγαλειώδη απεργία και εξέγερση, που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες στιγμές του εργατικού κινήματος, βρίσκεται το πραγματικό περιεχόμενο της παγκόσμιας ημέρας της εργαζόμενης γυναίκας όπως αυτή καθιερώθηκε το 1910, με απόφαση της Β΄ Διεθνούς Συνδιάσκεψης Σοσιαλιστριών Γυναικών στην Κοπεγχάγη.

Η φετινή 8η Μάρτη βρίσκει τις γυναίκες της εργατικής και λαϊκής οικογένειας να ματώνουν από τα αντεργατικά μέτρα. Η επίθεση της Ε.Ε, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, των μονοπωλιακών ομίλων για να πληρώσει ο λαός την κρίση τους και τώρα την ανάκαμψή τους, συνεχίζεται. Οι εργαζόμενες βιώνουν την επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου, τους χαμηλούς μισθούς, την ανασφάλεια, την κοινωνική καταπίεση που οφείλεται στις τραγικές ελλείψεις σε βασικές υποδομές και μέτρα προστασίας της μητρότητας, το βάρος της αποκλειστικής ευθύνης του οικογενειακού νοικοκυριού, τις προκαταλήψεις σε βάρος της γυναίκας και των αντιδραστικών αντιλήψεων και πρακτικών στις σχέσεις των δύο φύλων. Οι στοιχειώδεις παροχές για την μητρότητα αντιμετωπίζονται από τους εργοδότες ως κόστος. Το αποκρουστικό και αντιδραστικό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης φαίνεται και στο γεγονός ότι έφτασε στο σημείο με απόφαση του ευρωδικαστηρίου να νομιμοποιήσει απόλυση εγκύου!

Όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά αξιοποίησαν τον όρο «ισότητα των δύο φύλων» σαν πρόσχημα για τη διαμόρφωση νέων διακρίσεων σε βάρος της γυναίκας και των ιδιαίτερων βιολογικών αναγκών της, σαν πρόσχημα αφαίρεσης αντίστοιχων κατακτήσεων (μικρότερα όρια συνταξιοδότησης, απαγόρευση νυχτερινής εργασίας), ως μανδύα για την επίθεση απέναντι στα δικαιώματα συνολικά των εργαζομένων εξισώνοντας προς τα κάτω κατακτήσεις και των δύο φύλων. Αποσυνδέουν τη γυναικεία ανισοτιμία από τη γενικότερη και συνολική ταξική εκμετάλλευση, για να χειραγωγήσουν και να ενσωματώσουν τις γυναίκες στο σύστημα της εκμετάλλευσης, που όσο διαιωνίζεται, όλο και περισσότερο σφίγγει τα δεσμά της διπλής εκμετάλλευσης των γυναικών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Αυτά τα δεσμά μπορούμε να τα σπάσουμε, αν ακολουθήσουμε το δρόμο του οργανωμένου αγώνα μέσα από τα σωματεία, κόντρα στο μεγάλο κεφάλαιο και σε κάθε κυβέρνησή του, στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Σήμερα, η αύξηση της παραγωγικότητας, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης μας δίνουν τη δυνατότητα να έχουμε μόνιμη και σταθερή εργασία, να αμειβόμαστε καλύτερα και να δουλεύουμε λιγότερες ώρες, να έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο και δυνατότητα να συμμετέχουμε, όλες και όλοι, στην κοινωνική δραστηριότητα. Η απόφαση για τη δημιουργία οικογένειας να μην εξαρτάται από τους οικονομικούς περιορισμούς, αλλά από την ελεύθερη επιλογή του νέου ζευγαριού.

Καλούμε τις συναδέλφισσες να σηκώσουν το ανάστημά τους, να αναμετρηθούν με την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία, με τις δυσκολίες και τα εμπόδια που τους βάζει το σύστημα. Να οργανωθούν στο Σύλλογο και να παλέψουν δίπλα με τους άνδρες συναδέλφους για τη ζωή που αξίζει σε όλους μας και στις οικογένειές μας. Να διεκδικήσουμε την ανάκληση των απωλειών μας, εργατικά και λαϊκά δικαιώματα με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να δώσουμε τη μάχη για μια ζωή χωρίς φτώχεια, ανεργία, ιμπεριαλιστικούς πολέμους, προσφυγιά. Για την προοπτική μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση, όπου οι εργαζόμενοι, γυναίκες και άντρες, θα κάνουν κουμάντο στον πλούτο που παράγουν με κριτήριο και σκοπό την ικανοποίηση των διευρυνόμενων σύγχρονων εργατικών – λαϊκών αναγκών.

 

 ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΑΣ ΠΝ)  

 

8 ΜΑΡΤΗ 2018

 

****************************************************

 

ΔΑΣ ΠΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΩΝ 35 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ

19/2/2017

Κάτω Τα Ξερά Σας Από Τα Συνδικάτα

Η Κυβέρνηση Του ΣΥΡΙΖΑ Συνεχίζει Την Καταστολή Και Τις Διώξεις

Εναντίον των Συνδικάτων Και Των Εργαζομένων Που Δεν Σκύβουν Το Κεφάλι

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αφού έφερε μέχρι τη Βουλή χέρι-χέρι με τη ΝΔ νόμο για την κατάργηση της Απεργίας, συνεχίζει -από κει που τα άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις- τα χτυπήματα ενάντια στην οργάνωση και στη πάλη των εργαζομένων.

Κυβέρνηση, ΕΕ, ΣΕΒ, Τραπεζίτες, εφοπλιστές και τα κόμματα τους στρώνουν το έδαφος για νέα επίθεση στους εργαζόμενους με νέα φοροληστεία, πλειστηριασμούς και νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Σε αυτή τους επίθεση, θέλουν να προλάβουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων και αφού το καρότο του ΣΥΡΙΖΑ περί «δίκαιης ανάπτυξης» και άλλα «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» δεν πιάνουν τόπο όπως πριν, επιστρατεύεται και το μαστίγιο.

Παρ’ ότι ήδη δικάστηκαν -και στην προηγούμενη δίκη καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι κατηγορίες της κυβέρνησης ΝΔ- επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη επανέρχεται με νέα δίκη ενάντια σε 35 στελέχη του ΠΑΜΕ στις 20 Φλεβάρη. Σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα.

Πρόκειται για δίωξη εναντίον προέδρων, μελών ΔΣ Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων που σέρνονται για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια για κινητοποίηση που οργάνωσαν στις 30/1/2013 στο Υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα προκλητικές δηλώσεις για το ασφαλιστικό που είχε κάνει ο τότε υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης της ΝΔ.

Η δίκη εναντίον των στελεχών του ΠΑΜΕ έχει ξεκάθαρο στόχο να συντηρήσει το κλίμα καταστολής και τρομοκρατίας που θέλουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να επιβάλουν σιγή νεκροταφείο στους χώρους δουλειάς. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι χιλιάδων εργαζομένων οδηγούνται ξανά σε δίκη γιατί έκαναν το ταξικό τους καθήκον. Απάντησαν στην τρομοκρατία και την επίθεση των Κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων.

Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να υποκρίνεται ότι είναι άμοιρη ευθυνών. Έχει βάλει για τα καλά το χέρι της στις εξελίξεις αυτές. Τόσο με προβοκατόρικες δηλώσεις και λάσπη ενάντια στο ταξικό εργατικό κίνημα, στο ΠΑΜΕ και στους εργαζόμενους που αγωνίζονται, όσο και με τη κλιμακούμενη καταστολή και διώξεις εναντίον των εργαζομένων που αγωνίζονται να προστατεύσουν τις δουλειές και το μισθό τους. Μετά τις συλλήψεις των εργαζομένων των ΜΑΡΚΕΤΙΝ, το «ιδιώνυμο» για σύλληψη όποιου εμποδίζει πλειστηριασμούς, τα χημικά στους φοιτητές που διεκδικούσαν δωρεάν σίτιση και πολλά άλλα, επανέρχεται η δίωξη εναντίον 35 στελεχών του ΠΑΜΕ με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η δίωξη εναντίον του ΠΑΜΕ είναι γραμμάτιο που εξοφλεί η Κυβέρνηση απέναντι στους εργοδότες.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν για ακόμη μια φορά τη μαζική καταδίκη τους ενάντια στην ποινικοποίηση της οργάνωσης και της δράσης των εργαζομένων και των συνδικάτων.

Οργανώνουμε την κλιμάκωση του αγώνα απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία, στις κυβερνήσεις και τα κόμματά της. Ενάντια στα νέα αντιλαϊκά μέτρα

 

Απόσυρση Τώρα Όλων των Κατηγοριών Εναντίον των 35 Στελεχών του ΠΑΜΕ

Όχι στην Ποινικοποίηση των Εργατικών Αγώνων- Η Τρομοκρατία Δε Θα Περάσει!

 

Όλοι στα δικαστήρια της Ευελπιδων στις 20 Φλεβάρη στις 9π.μ.

 

 

ΔΑΣ ΠΝ 2/2/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Την Τρίτη 30 Γενάρη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη Ομοσπονδιών και Σωματείων του δημοσίου με βασικό περιεχόμενο την οργάνωση της πάλης για αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και πιο συγκεκριμένα για το ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων και την επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

Κατά τη σύσκεψη αναδείχτηκε το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι δημόσιοι υπάλληλοι έχασαν περίπου 6 μισθούς:

Δύο μισθούς από την περικοπή 13ου και 14ου μισθού, 1 μισθός από το πάγωμα της μισθολογικής ωρίμανσης από την 1-7-2011, 1 μισθός από την περικοπή όλων των επιδομάτων (εκτός οικογενειακού, θέσης και ειδικών συνθηκών), πάνω από 1 μισθό από την μείωση του αφορολόγητου, 1 μισθό από τα νέα χαράτσια (1% υπέρ ΤΠΔΥ, 2% υπέρ Ταμείου Αλληλεγγύης, 1% έκτακτη εισφορά για όσους έχουν εισόδημα έως 20.000 και 2% για πάνω από 20.000). Αυτά χωρίς να υπολογιστεί η αύξηση του ΦΠΑ στο 23%, ο ΕΝΦΙΑ και όλη η φοροληστεία, η ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης κλπ.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διατηρώντας και επεκτείνοντας τους μνημονιακούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να κρατά παγωμένα τα μισθολογικά κλιμάκια. Εξακολουθεί να μην αποδίδει την μισθολογική ωρίμανση αναδρομικά όπως είχε υποσχεθεί στους δημοσίους υπαλλήλους.

Πρόκειται για μια πράξη παράνομη, αφού σύμφωνα και με τον ισχύοντα νόμο τα μισθολογικά κλιμάκια ξεπαγώνουν από την 1-1-2018.

Απαιτούμε:

Άμεσο ξεπάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων.

Προσμέτρηση του εργασιακού χρόνου της διετίας 2016-2017 στην μισθολογική ωρίμανση, που αυθαίρετα η κυβέρνηση έχει καταργήσει.

Κανένας συμψηφισμός της προσωπικής διαφοράς με τα μισθολογικά κλιμάκια.

Καμιά κατάργηση της προσωπικής διαφοράς σε όσους μετατάσσονται με οποιαδήποτε τρόπο (κινητικότητα κ.λπ).

Χορήγηση μισθολογικού κλιμακίου κάθε 2 χρόνια και για τους εργαζόμενους των ΔΕ και ΥΕ κατηγοριών κι όχι κάθε 3 χρόνια, που νομοθέτησε η κυβέρνηση, με τον 4354/2015.

Πλήρης μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου.

Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

Αυτόματη μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας στους συμβασιούχους συναδέλφους.

Καμιά σύνδεση μισθού με την λεγόμενη αποδοτικότητα και την “αξιολόγηση”.

Κατάργηση των νόμων 4354/2015 και 4369/2016.

Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους. Μόνιμοι διορισμοί, κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ίσα δικαιώματα και ίση αμοιβή συμβασιούχων και μονίμων υπαλλήλων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Κοροϊδεύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όταν μιλάει για δίκαιη “ανάπτυξη”, ότι από τον Αύγουστο 2018 θα έρθουν καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους.

Δίκαιη ανάπτυξη εντός μνημονίων και εκμεταλλευτικού συστήματος δεν μπορεί να υπάρξει. Αύξηση της καπιταλιστικής κερδοφορίας και ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών δεν συμβιβάζονται, όπως δεν συμβιβάζεται η αναμόρφωση του αστικού κράτους με την κατοχύρωση των εργατοϋπαλληλικών δικαιωμάτων.

Η επίθεση στα εργασιακά - κοινωνικά δικαιώματα των μισθωτών και του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα είναι ενιαία, δεν είναι προσωρινή και μπορεί να την αποκρούσει μόνο ένα ισχυρό ταξικό πανεργατικό - παλλαϊκό κίνημα. Κανένα τμήμα εργαζομένων δεν μπορεί από μόνο του να αποκρούσει τη βάρβαρη αυτή αντιλαϊκή πολιτική. Η παρεμπόδιση και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - μεγάλου κεφαλαίου απαιτεί σήμερα απ' όλους τους εργαζόμενους συμμετοχή στην οργάνωση του αγώνα, συμμαχία και κοινή δράση με τα άλλα λαϊκά στρώματα, απαιτεί να δυναμώσει η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Να βάλουμε ένα τέλος στις θυσίες του λαού. Την κρίση και το χρέος να πληρώσει η πλουτοκρατία».

Ομοσπονδίες και Σωματεία του δημοσίου:

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας

Ομοσπονδία Υπουργείου Ανάπτυξης (τέως βιομηχανίας)

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλ. Αν. Σχ.

Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής

Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας Νομού Αττικής

Σύλλογος Εργαζομένων Μπενάκειου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου

Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περάματος-Κερατσινίου «Νίκος Πλουμπίδης»

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μενιδίου - Ανατολικής Αττικής «Σωκράτης»

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου-Μεταμόρφωσης-Νέας Ιωνίας «Γ.Σεφέρης»

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης

Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων

 

**********************************

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

(Δ.Α.Σ.  Π.Ν.)

Όλες και όλοι στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη!

Να δώσουμε μαχητική-αγωνιστική απάντηση στα νέα μέτρα πτώχευσης του εργαζόμενου λαού

 

Το πανηγυρικό κλίμα που προσπαθεί να καλλιεργήσει όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το παραμύθι της «δίκαιης ανάπτυξης» δεν εμπεριέχει τίποτα θετικό για τον εργαζόμενο λαό, αφού σχεδιάζεται νέο κύμα αντιλαϊκών μέτρων. Η "δίκαιη ανάπτυξη" που προωθεί και υπερασπίζεται η κυβέρνηση, σημαίνει παραπέρα επίθεση στη ζωή μας, στα δικαιώματά μας, στις κατακτήσεις των εργαζομένων.

 

Τα μέτρα της 3ης αξιολόγησης που προετοιμάζονται να περάσουν, ανάμεσα στα διάφορα σκάνδαλα που ξεπηδούν και συζητούνται αυτές τις μέρες στα πάνελ και στη Βουλή για να περάσει στα ψιλά η νέα επίθεση, έχουν ως επίκεντρο τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα "κόκκινα" δάνεια στις τράπεζες.

 

Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία που εμπεριέχονται στο σχέδιο του νέου προϋπολογισμού παρουσιάζουν ανάγλυφα τι σημαίνει για τους εργαζόμενους η προώθηση των μέτρων για την ανάκαμψη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων. Το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει νέα προνόμια και ενισχύσεις των μονοπωλιακών ομίλων με «ζεστό» χρήμα αλλά επιπλέον χτύπημα του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος, με κλιμάκωση της φοροληστείας και των περικοπών, με τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις. Έτσι διογκώνονται τα ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα!

 

Το νέο πακέτο των αντιλαϊκών μέτρων της «δίκαιης ανάπτυξης» δεν αφήνει στο απυρόβλητο το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία. Η αύξηση του ποσοστού των εργαζομένων που απαιτούνται για να προκηρυχθεί μια απεργία από ένα πρωτοβάθμιο σωματείο στο 50% των εγγεγραμμένων έχει ως στόχο το δικαίωμα μας να παλεύουμε οργανωμένα, συλλογικά απέναντι στον πραγματικό μας αντίπαλο. Μας θέλουν με σκυμμένο κεφάλι!

Ως εδώ με τα ψέματα, τις απάτες, τη ζωή με τα ψίχουλα!

 

Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας. Κάνουμε στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δε θέλουν, αλλά ούτε έχουν προσανατολισμό να οργανώσουν το κίνημα.

Σαν αυτές που στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του συλλόγου ανακοίνωσαν περιχαρείς ότι αφιέρωσαν πέντε χρόνια για την διαμόρφωση των οργανογραμμάτων, αλλά ούτε ένα λεπτό για την οργάνωση των αγώνων (!). Σαν αυτές που μας δήλωσαν ότι δήθεν η ειδική γραμματέας είναι «τρίτος άνθρωπος», «περαστικός από το υπουργείο», αποκρύβοντας ότι είναι εκείνη που εφαρμόζει την στρατηγική της κυβέρνησης για το δημόσιο. Καθησύχασαν τους εργαζόμενους για το ανθυγιεινό επίδομα, αλλά καθόλου δεν ασχολήθηκαν με τις συνθήκες εργασίας στους εργασιακούς χώρους. Ακόμα και στον οικονομικό απολογισμό τους, ονόμασαν τα χρήματα για τις απεργιακές κινητοποιήσεις ως χρήματα για εκδηλώσεις.  Όλη η δραστηριότητα της ηγεσίας του ΔΣ του ΣΔΥΝ εξαντλήθηκε σε συναντήσεις με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, καλλιεργώντας ένα «αλισβερίσι», που εξυπηρετεί, αποκλειστικά, προσωπικά συμφέροντα και φιλοδοξίες.  Ούτε μια φορά δεν μπήκαν μπροστά στην οργάνωση της πάλης των εργαζομένων για τα πραγματικά συμφέροντα, για τις σύγχρονες ανάγκες τους. Τέτοιες συνδικαλιστικές ηγεσίες ούτε μπορούν, ούτε θέλουν να λυθούν  τα προβλήματα που μας απασχολούν. Είναι ευθύνη του καθενός από εμάς ν’ αλλάξει αυτή η κατάσταση που υπάρχει στον σύλλογο.

 

 

Να δώσουμε τη δική μας απάντηση!

Μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, με τον υπόλοιπο λαό να συμμετέχουμε δυναμικά στην 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια.

 

Διεκδικούμε:

 • Κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών, ανάκτηση των απωλειών –αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις , κοινωνικές παροχές. Με την αναγνώριση της προυπηρεσίας να γίνεται και ένταξη στα αντίστοιχα μισθολογικά κλιμάκια, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
 • Προσλήψεις πολιτικού προσωπικού με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας.
 • ΄Οχι στις συμβάσεις με ιδιωτές εργολάβους και εκχώρηση έργου στον ιδιωτικό φορέα
 • Υγιεινή και ασφάλεια, καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων εργασίας, στελέχωση όλων των μονάδων με γιατρό εργασίας, και τεχνικό ασφαλειάς, κάλυψη όλων των ιατρικών εξετάσεων από ΚΑΕ του υπουργείου
 • Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας σύμφωνα με το χώρο εργασίας, χορήγηση άμεσα μέσων ατομικής προστασίας των εργαζομένων με γνώμονα τις αναγκές και όχι με γνώμονα την δημοσιονομική πολιτική.
 • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
 • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
 • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!

   

2/12/2017

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
(Δ.Α.Σ.  Π.Ν.)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η ετήσια απολογοστική συνέλευση του Συλλόγου πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει το ξήλωμα των δικαιωμάτων μας, παρά τα αφηγήματα για «τέλος των μνημονίων». Όχι μόνο διατηρεί σε ισχύ όλους τους αντιλαϊκούς νόμους που έχουν ψηφισθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά παίρνει και νέα δυσμενέστερα μέτρα για τους εργαζόμενους σε μια προσπάθεια ανάκαμψης του κεφαλαίου. Το αμέσως επόμενο διάστημα, θα βρεθούμε αντιμέτωποι με:
    Νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές
    Αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και νέα εμπόδια στην κήρυξη απεργιών
    Έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες.
    Παραπέρα ελαστικοποίηση του ωραρίου, με βάση τις ανάγκες της εργοδοσίας με νόμο που ψήφισε για το ωράριο των γιατρών που εργάζονται σε νοσοκομεία
Και στους δικούς μας χώρους, με την απαράδεκτη, εκβιαστική τροπολογία Γεροβασίλη, η κυβέρνηση προώθησε την αντιδραστική «αξιολόγηση» στο δημόσιο. Η «αξιολόγηση», η «στοχοθεσία». η «κινητικότητα», τα ειδικά περιγράμματα θέσεων αλληλοπλέκονται μεταξύ τους. Παράλληλα, ολοένα και περισσότερες αρμοδιότητες του δημοσίου εκχωρούνται σε ιδιώτες. Έτσι, και αυτή η κυβέρνηση υλοποιεί το «πακέτο» των υποχρεώσεων της απέναντι στους κοινωνικούς της εταίρους, όπως ο ΣΕΒ, που όλο και πιο εμφατικά διεκδικεί τη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 300.000, μειώσεις μισθών, την ολοένα και μεγαλύτερη προσαρμογή του στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό είναι το «ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον» που θέλουν και για το δημόσιο.
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μιλάει για «δίκαιη ανάπτυξη» και πανηγυρίζει για τα ψίχουλα που μοιράζει στους οικονομικά εξαθλιωμένους, η βροχή θεωρείται «ακραίο καιρικό φαινόμενο» και ο κόσμος πνίγεται στις λάσπες, επειδή τα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν την απαιτούμενη ανταποδοτικότητα, δεν είναι κερδοφόρα.
Την ίδια στιγμή που στο προβλεπόμενο 2% του ΑΕΠ για τους εξοπλισμούς, προστέθηκαν 2,4 δις ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του στόλου των F-16 για την εξυπηρέτηση των επιχειρησιακών δράσεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή, πετσοκόβονται τα κονδύλια για σχολεία, νοσοκομεία, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα.
Ενώ η κυβέρνηση εμπλέκει ολοένα και περισσότερο την χώρα μας σε θανάσιμους κινδύνους, παίζοντας ενεργό ρόλο στα τυχοδιωκτικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή της Ανατ. Μεσογείου και των Βαλκανίων.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Δεν μπορούμε να παρακολουθούμε μοιρολατρικά την εξαθλίωση μας, την νέα φοροεπιδρομή, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, την εκχώρηση αρμοδιοτήτων μας και έργου σε ιδιώτες. Δεν μπορούμε να μένουμε στη γωνία, απλοί θεατές. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε άλλο αυτή την εκφυλιστική κατάσταση που υπάρχει στον Σύλλογο και για την οποία σοβαρότατες ευθύνες φέρνουν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που είναι στο τιμόνι του,
Τώρα πρέπει να οργανώσουμε τους αγώνας μας, να αντεπιτεθούμε! Να δώσουμε τη δική μας απάντηση, οργανωμένα, συλλογικά!  
Να συμμετέχουμε μαζικά, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα στη γενική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.
Να βάλουμε άμεσα ως προτεραιότητα την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, το δικαίωμα όλων στη μόνιμη και σταθερή εργασία, στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

29 Νοεμβρίου 2017

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΔΑΣ ΠΝ)  για την 8η Μάρτη

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

 

Με αφορμή την επέτειο της 8ης Μάρτη, της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΔΑΣ ΠΝ)  στέλνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στις μισθωτές γυναίκες συναδέλφους καθώς και στις αυταπασχολούμενες εργαζόμενες, στις γυναίκες της υπαίθρου, στις συνταξιούχους, στις μετανάστριες και τις πρόσφυγες, ιδιαίτερα στις φοιτήτριες- σπουδάστριες, στις νέες μητέρες. Τις καλούμε  να ενώσουμε τις φωνές μας στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης.

 

 1. 8 Μάρτη 1857, οι ράφτρες κι οι υφάντρες της Ν. Υόρκης βγαίνουν στους δρόμους διεκδικώντας μείωση του εργάσιμου χρόνου, ίση αμοιβή με τους άντρες συναδέλφους τους και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς. Σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της.
 2.  
  1. 8 Μάρτη 2017, εμείς, οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου, χρειάζεται να συνεχίσουμε το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τις σύγχρονες ανάγκες μας. Ζούμε το ανελέητο χτύπημα των δικαιωμάτων μας στην εργασία και τη μητρότητα, την εκμηδένιση του ελεύθερου χρόνου μας.

 

Σήμερα η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες μας, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και λιγότερες ώρες εργασίας.

 

Αυτή η πρόοδος δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιούμε δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο σε δραστηριότητες με βάση τα ενδιαφέροντά μας, για αναψυχή και προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, αλλά και για να συμμετέχουμε στην κοινωνική δράση, που αποτελεί στοιχείο για την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς μας.

 

Αυτή η πρόοδος μπορεί να ικανοποιήσει τις δικές μας ιδιαίτερες βιολογικές ανάγκες με γενικευμένα μέτρα κοινωνικής προστασίας της μητρότητας, αλλά και τις ανάγκες της οικογένειας μας με τη δημιουργία και λειτουργία δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας.

 

Όμως τι μπαίνει εμπόδιο σε όλα αυτά;

 

 • Η πολιτική της ΕΕ και των κυβερνήσεων, που χτίζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στα ερείπια των δικών μας δικαιωμάτων.  Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φορτώσει στην πλάτη του λαού και νέα μέτρα, κάνοντας νόμο κάθε απαίτηση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των μεγαλεμπόρων.

 

 Να μην υποταχθούμε στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης και καταπίεσης.

Το αγωνιστικό μήνυμα της 8ης Μάρτη δείχνει το μόνο ελπιδοφόρο δρόμο για μας και τις οικογένειές μας.

Εξαρτάται από τη δική μας θέληση και δράση, τη συμμετοχή μας στο ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα, τα εργατικά σωματεία, τις ενώσεις αυταπασχολουμένων, τους αγροτικούς και  φοιτητικούς συλλόγους να βαδίσουμε αγωνιστικά στις «λεωφόρους του μέλλοντος». Ένα μέλλον που θα είμαστε απαλλαγμένες από το άγχος και την ανασφάλεια της ανεργίας, της μετανάστευσης στο εξωτερικό, από μια ζωή- λάστιχο, χωρίς πολέμους, προσφυγιά.  

Ενώνουμε τις φωνές μας με τις γυναίκες- θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, που θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων. Δείχνουμε την αλληλεγγύης μας στους πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας και παλεύουμε κατά της εμπλοκής, συμμετοχής της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και στους σχεδιασμούς του, για να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Παλεύουμε ενάντια στο σύστημα που γεννά τον πόλεμο, την προσφυγιά.

 8η Μάρτη: Σύμβολο αγώνα. Θα μας οδηγεί και τούτο τον αιώνα…

Παλεύουμε μαζί για δημιουργική ζωή με δικαιώματα στην εργασία και στη μητρότητα.

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

8 ΜΑΡΤΗ 2017

 

********************************

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

(ΔΑΣ Π Ν)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο δεν υπολογίζονται στις άδειες τις σχετικές με κύηση εκείνες οι οποίες λαμβάνονται κατά τη διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης, καθώς και στις περιπτώσεις επιπλοκών εγκυμοσύνης και εγκυμοσύνης, που δεν ολοκληρώνεται. Αντίθετα χαρακτηρίζονται ως αναρρωτικές άδειες και προσμετρούνται σε αυτές, με όλες τις αρνητικές πλευρές που αυτό συνεπάγεται.

Αυτό υποδηλώνει εξάλλου και το  αριθμ. πρωτ. 12504/Γ6-627//09.12.2015 έγγραφο της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το οποίο αφορούσε την παροχή στοιχείων σχετικά με το συνολικό αριθμό των ημερών που οι δημόσιοι υπάλληλοι απουσίασαν λόγω ασθένειας, άδειας κύησης (τοκετού), λοχείας, ανατροφής τέκνου, στο οποίο ορίζεται διευκρινιστικά ότι οι ημέρες «απουσίας λόγω άδειας τοκετού» αναφέρονται στον ετήσιο αριθμό ημερών που σχετίζονται με «την άδεια κυοφορίας» και τοποθετούνται μόνο «πριν τη γέννηση τέκνου».

Με αυτόν τρόπο εκτός των άλλων, κάθε γυναίκα, που προσπαθεί να αποκτήσει παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση και «υποχρεώνεται» να πάρει άδεια ή που βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να είναι αντιμέτωπη με επιπλοκές εγκυμοσύνης ή ανολοκλήρωτη εγκυμοσύνη «τιμωρείται» επιπλέον γιατί «χρεώνεται» με ημέρες αναρρωτικής άδειας οι οποίες επηρεάζουν αρνητικά την εξέλιξή της.

Σε αυτό το πνεύμα εξάλλου κινείται και το αριθμ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.35.31/1606/οικ.7575//26.03.2012(ΑΔΑ: Β4ΒΟΧ-72Μ) έγγραφο του Τμήματος Υπαλληλικής Σχέσης της Δ/νσης Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, σύμφωνα με το οποίο στο πλαίσιο τήρησης των διατάξεων του κοινοτικού και εθνικού δικαίου περί ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών κατά τις κρίσεις Υπηρεσιακών Συμβουλίων για την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων, διευκρινίζεται ότι στην έννοια των συστηματικά επαναλαμβανόμενων αναρρωτικών αδειών οι οποίες λαμβάνονται υποχρεωτικά υπόψη μειώνοντας, κατά την κρίση των μελών των συλλογικών οργάνων, τη βαθμολογία των υποψηφίων και τη βαρύτητα των πειθαρχικών ποινών, δεν πρέπει να λαμβάνονται υπόψη άδειες ασθενείας που έχουν χορηγηθεί και σχετίζονται με κύηση ή/και λοχεία, καθώς κάτι τέτοιο θα συνιστούσε άμεση διάκριση λόγω φύλου, η οποία θέτει σε δυσμενή θέση τις γυναίκες υπαλλήλους και ως άμεση διάκριση ρητά απαγορεύεται από το ελληνικό και από το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Απαιτούμε την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου και την προσθήκη σαφούς αναφοράς, ώστε οι μέρες οι οποίες λαμβάνονται κατά τη διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης, καθώς και στις περιπτώσεις επιπλοκών εγκυμοσύνης και εγκυμοσύνης, που δεν ολοκληρώνεται να χαρακτηρίζονται ως «άδειες μητρότητας» και να μην προσμετρούνται στις αναρρωτικές.

Διεκδικούμε να μην έχουν οι συναδέλφισσες καμία αρνητική επίπτωση στην υπαλληλική τους ζωή και σταδιοδρομία, να μην «τιμωρούνται» με οποιοδήποτε τρόπο.

Δεν ζητάμε ούτε ιδιαίτερη ούτε ειδική μεταχείριση, αλλά το αυτονόητο.

Κατά τον τρόπο αυτό, οι από τη φύση τους δυσχερείς αυτές καταστάσεις, δεν θα γίνονται αφορμή για ανεπίτρεπτη και κατά το δοκούν χειραγώγηση και υποβιβασμό των γυναικών υπαλλήλων από κανέναν.

                                                                                  Αθήνα, 03/10/2016

 

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ                           

     ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                                   

Τηλ. : 2613 – 610210 

E mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

                                                            Πάτρα  8-3-2016 

 

Επιστολή – Κάλεσμα του Δημάρχου Πατρέων

για την πορεία αγώνα Πάτρα - Αθήνα

 

Αγαπητές φίλες και φίλοι

Σήμερα δεν υπάρχει λαϊκή οικογένεια που να μην έχει τουλάχιστον έναν άνεργο. Στο Δήμο μας είναι καταγεγραμμένοι συνολικά 29.230 άνεργοι εκ των οποίων οι 15.638 μακροχρόνια άνεργοι!

1600 οικογένειες μόνο στο Δήμο μας, λαμβάνουν τρόφιμα από την Τράπεζα Τροφίμων ενώ 6.000 είναι οι αιτήσεις για τους Απόρους (ΤΕΒΑ)! Στα σχολεία παρέχουμε δεκατιανό σε 1600 παιδιά, στα κοινωνικά φροντιστήρια συμμετέχουν 313 παιδιά. Πήραμε την απόφαση οι άνεργοι να πληρώνουν το 50% των ανταποδοτικών τελών και του τιμολογίου του νερού και να αυξηθεί στις μεγάλες επιχειρήσεις. Οι άνεργοι να μην πληρώνουν τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και στο Δημοτικό Βρεφοκομείο. Να έχουν 50% μείωση στην τιμή του εισιτηρίου στο θέατρο και σε άλλες εκδηλώσεις. Διευρύναμε το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΠ. Γνωρίζουμε ότι τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι αναντίστοιχα των αναγκών. Ο Δήμος εξαντλεί τις δυνατότητες που έχει. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και οξύτατο. Ξέρουμε τη συνθετότητα του προβλήματος ως προς τη λύση του. Είναι όμως δυνατό να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των ανέργων και μείωσης της ανεργίας. Για αυτό:

1. Απαιτούμε από την κυβέρνηση τώρα άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους. Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας. Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι ανέργου. Κανένα σπίτι χωρίς φως νερό σταθερό τηλέφωνο.

2. Διεκδικούμε άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα και αμοιβές για την κάλυψη των τεράστιων κενών στις υπηρεσίες του Δήμου μας, στα σχολεία, στα νοσοκομεία της πόλης μας. Για να μπορέσει ο Δήμος μας με τα νομικά του πρόσωπα να λύσει τις τεράστιες ανάγκες του χρειάζεται τουλάχιστον 700 θέσεις μόνιμων εργαζομένων τις οποίες διεκδικούμε. Οι μνημονιακοί νόμοι της ΕΕ που εφαρμόζει πιστά και η σημερινή κυβέρνηση απαγορεύουν τις προσλήψεις με αποτέλεσμα την υπολειτουργία δομών και υπηρεσιών, με διακηρυγμένο στόχο την ιδιωτικοποίηση. Αντίστοιχα το νοσοκομείο του Αγίου Αντρέα έχει ανάγκη 470 εργαζόμενους, το νοσοκομείο του Ρίο 800! Η κατάσταση είναι εκρηκτική. Μόνο τα κενά σε δασκάλους στα σχολεία του δήμου μας είναι 96!

3. Διεκδικούμε έργα που τα έχει ανάγκη ο λαός μας αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά, έργα υποδομών για να μην είναι η πόλη μας μια ανοχύρωτη πόλη, ύδρευσης, αποχέτευσης, μαζικών μεταφορών (προαστιακός σιδηρόδρομος, τραμ), έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής με αθλητικές εγκαταστάσεις, ανάπλαση του παραλιακού μετώπου. Η κρίση με την υποχρηματοδότηση την υποστελέχωση έχει οξύνει όλα τα προβλήματα στις ήδη ελάχιστες υποδομές που υπήρχαν.

4. Διεκδικούμε να χτιστούν κρατικοί παιδικοί σταθμοί που δεν έχουμε, σχολεία και νηπιαγωγεία για να μην στοιβάζονται τα παιδιά της πόλης μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων πήρε την απόφαση και καλεί τη νεολαία, τον πατραϊκό λαό και τους φορείς του σε συστράτευση και κινητοποίηση.

Ως εδώ και μη παρέκει!

Ξεκινούμε στις 2 Απρίλη με πορεία ως το Σύνταγμα. Πορεία ανέργων και των οικογενειών τους, νεολαίας όλου του λαού.

Καλούμε σε στήριξη αλληλεγγύη και συμμετοχή τα συνδικάτα των εργαζομένων, τους μαζικούς φορείς της νεολαίας, των γυναικών, τους συλλόγους και τις ενώσεις των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων, τους αγροτικούς συλλόγους, πολιτιστικά και αθλητικά σωματεία. Απευθύνουμε κάλεσμα αγώνα σε όλους!

Διανύουμε την απόσταση Πάτρα – Αθήνα με τα πόδια, οργανώνοντας μια πορεία 10 ημερών γεμάτη με συζητήσεις, συναντήσεις, συγκεντρώσεις, συναυλίες, διαδηλώσεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις  και τα χωριά, σε μια διαδρομή 220 χιλιομέτρων διεκδικώντας, μ’ αυτή τη μορφή αγώνα μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, κάλυψη του συνόλου των αναγκών των Δήμων και του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, έργα υποδομής για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών. Είναι η ώρα να ακουστεί η φωνή των ανέργων, είναι ώρα αγώνα.

Κανένας δεν μπορεί να μείνει παρατηρητής. Το μέλλον της νεολαίας μας δεν είναι η ανεργία.

Κανείς δεν πρέπει να μείνει παρατηρητής, να περιγράφει το δράμα που ζουν οι άνεργοι και να μην κάνει τίποτα για να αποτρέψει αυτή την κατάσταση.

Καλούμε τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, του αθλητισμού και του πολιτισμού να πορευτούν μαζί μας, να δώσουν δύναμη στον λαό μας να διεκδικήσει τα δίκια του, να έχει δικαίωμα στη ζωή.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους να αγωνιστούν για την επιβίωσή τους, να αντιπαλέψουν την πολιτική που θέλει να πετάξει στον Καιάδα της φτώχειας και της εξαθλίωσης το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας.

Να διατρανώσουμε ότι Ναι στον 21ο αιώνα ζούμε ,  υπάρχουν όλες  οι προϋποθέσεις να ζούμε χωρίς φτώχεια, ανεργία, όλος  ο λαός να εργάζεται και να απολαμβάνει τα αγαθά της συλλογικής εργασίας.

 «..Όταν για να βρεις δεν υπάρχει καμιά δουλειά/ Πρέπει να αντισταθείς!/ Πρέπει ολάκερο το κράτος/ Τα πάνω κάτω ανάποδα να φέρεις/ Μέχρι να γίνεις ο ίδιος του εαυτού σου εργοδότης./ και τότε πάντα διαθέσιμη δουλειά για σένα θα ‘χει./ Όταν για την αδυναμία σας σας περιγελούν/ Δεν επιτρέπεται καιρό να χάνετε άλλο!/ Πρέπει έτσι να φροντίσετε/ Που όλοι, όσοι αδύνατοι είναι, να βαδίσουνε μαζί./ Τότε μεγάλη δύναμη πια θα ‘στε/ Να σας περιγελάει τότε δε θα τολμά κανείς»…  Μπ. Μπρέχτ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

 

Ο Δήμαρχος Πατρέων

Κώστας Πελετίδης

 

 

********************************************

 

ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ 3-10 ΑΠΡΙΛΗ 2016

 

ΠΑΛΑΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΠΟΣΤΑΣΗ : 216,84 χιλιόμετρα

ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 8 ημέρες

ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ : επτά (7)

ΜΕΣΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ : 27,10 χιλιόμετρα

ΜΕΣΗ ΩΡΙΑΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑ : 4,5 χιλιόμετρα

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ                                                                                                           τελικό   

                                                                                                    

1η ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 3 Απρίλη 2016

ΠΑΤΡΑ – ΑΙΓΙΟ απόσταση 39,71 χιλ. –  χρόνος 8.51΄

ΣΤΑΣΕΙΣ : Αη Βασίλης – Ροδινή  – Καμάρες 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ : Αίγιο

Διανυκτέρευση :

1. Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Αιγίου                                                                                                        2. Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Καμαρών (9,69 χιλ.)

    

                                                                                              

2η ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 Απρίλη 2016

ΑΙΓΙΟ – ΑΚΡΑΤΑ  απόσταση 28,08 χιλ. – χρόνος 6.14΄ 

ΣΤΑΣΕΙΣ : Διακοφτό – Πλάτανος

ΕΚΔΗΛΩΣΗ : Ακράτα

Διανυκτέρευση :

1. Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ακράτας                                                                                                     2. Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Δερβενίου (11,07 χιλ.) 

-1-

3η ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 5 Απρίλη 2016

ΑΚΡΑΤΑ  - ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ απόσταση 32,73 χιλ. – χρόνος 7.16΄

ΣΤΑΣΕΙΣ :  Δερβένι – Λυκοποριά - Καμάρι

ΕΚΔΗΛΩΣΗ : Ξυλόκαστρο

Διανυκτέρευση :

1. Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ξυλοκάστρου                                                                                                         2. Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο  Κιάτου (17,42 χιλ.)     

      

                                                                           

 4η ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 Απρίλη 2016

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ  –  ΚΟΡΙΝΘΟΣ  απόσταση 33,79  χιλ. – χρόνος 7.31΄

ΣΤΑΣΕΙΣ : Κιάτο – Βέλο - Λέχαιο 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ : Κόρινθος

Διανυκτέρευση :

1. Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κορίνθου                                                                                                                 2. Δημοτικό Γυμναστήριο Λεχαίου (8,28 χιλ.)                                                                                                      2. Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Βραχατίου «Γ. Τριαντάφυλλος" (12,26 χιλ.)       

    

                                                                                                                                                                                  

5η ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 7 Απρίλη 2016

 ΚΟΡΙΝΘΟΣ -  ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ απόσταση 19,83 – χρόνος 4.24΄

ΣΤΑΣΕΙΣ : Ισθμός

ΕΚΔΗΛΩΣΗ : Άγιοι Θεόδωροι

Διανυκτέρευση :

1. Δημοτικό Κλειστό γυμναστήριο Αγίων Θεοδώρων «Κρομμυώνειο»                                                                                                   2. Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου (19,65 χιλ.)    

 

 

-2-

                                                                                        

6η ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 Απρίλη 2016

ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ  – ΜΕΓΑΡΑ  απόσταση 22,79 – χρόνος 5.04΄

ΣΤΑΣΕΙΣ : Κινέτα - Στίκας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ : Μέγαρα

Διανυκτέρευση :

1. Δημοτικό Κλειστό γυμναστήριο Μεγάρων                                                                                                 2. Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο  Νέας Περάμου (7,57 χιλ.)    

        

                                                                                                                                                                                                                                                                                         

7η ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 9 Απρίλη 2016

ΜΕΓΑΡΑ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ  απόσταση 20,48 χιλ. – χρόνος 4.33΄

ΣΤΑΣΕΙΣ : Νέα Πέραμος – Διόδια Μάνδρας

ΕΚΔΗΛΩΣΗ : Ελευσίνα

Διανυκτέρευση :

1. Δημοτικό Κλειστό γυμναστήριο Ελευσίνας «Ανδ. Δασκαλάκης»                                                              2. Νέο Δημοτικό Κλειστό γυμναστήριο Ελευσίνας «Γούβα»                                                                                                   3. Κλειστό Γυμναστήριο  Ασπροπύργου (5,45 χιλ.)   

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

8η ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ  10 Απρίλη 2016

ΕΛΕΥΣΙΝΑ – ΑΘΗΝΑ (Σύνταγμα) απόσταση 20,59  χιλ. – χρόνος 4.21΄

ΣΤΑΣΕΙΣ : Ασπρόπυργος - Χαϊδάρι

ΕΚΔΗΛΩΣΗ : Αθήνα - Σύνταγμα

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, 2 ΕΩΣ 10 ΑΠΡΙΛΗ

 

************************************

 

 

8 Μάρτη 2016: Αγωνιζόμαστε για τις σύγχρονες ανάγκες μας στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην προστασία της μητρότητας, στην εργασία. Για ζωή χωρίς φτώχεια, ανεργία, πολέμους, προσφυγιά

 

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

η φετινή 8η Μάρτη να γίνει σταθμός στην κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης. Να γίνει ένα ακόμα σκαλοπάτι για την ενίσχυση της πάλης ενάντια στην πολιτική που στοχεύει τα δικαιώματα στην κοινωνική ασφάλιση, τη μητρότητα, την εργασία, τον ελεύθερο χρόνο, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με τους εταίρους της, με τη στήριξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, μας καλούν να ξεχάσουμε την 5ετή διαφορά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης αντρών και γυναικών, τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των γυναικών στα ΒΑΕ. Να διαγράψουμε από τη μνήμη μας  εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα και να συμβιβαστούμε με την ευέλικτη, ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη δουλειά με «ημερομηνία λήξης». Να δουλεύουμε στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στο μαγαζί, στο χωράφι χωρίς κανένα μέτρο προστασίας της υγείας μας.

Οι δικές μας απώλειες σε δικαιώματα και κατακτήσεις έγιναν κέρδη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Στο βωμό των δικών τους συμφερόντων θυσιάζονται οι δικές μας ανάγκες, θυσιάζονται ακόμη και ανθρώπινες ζωές – οι δικές μας ζωές! Η πολιτική που συσσωρεύει σε εμάς φτώχεια κι ανεργία, ανασφάλεια για τα παιδιά και όλη την οικογένειά μας, γεννά τον πόλεμο και την προσφυγιά.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες, που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με θάλασσες, με φράχτες, με κυκλώματα δουλεμπόρων, με την κάθε λογής καταστολή. Διαδηλώνουμε ενάντια στο ιμπεριαλιστικό έγκλημα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που έκαναν τη Μεσόγειο θάλασσα νεκρών. Ξερίζωσαν εκατομμύρια από τις πατρίδες τους, εγκλωβίζουν χιλιάδες πρόσφυγες. Απαιτούμε τώρα να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Να σταματήσει τώρα το αίσχος με τους χιλιάδες πρόσφυγες, ανάμεσά τους γυναίκες, άλλες έγκυες κι άλλες με μωρά στην αγκαλιά, παιδιά ασυνόδευτα κι εφήβους, που αναγκάζονται να περπατάνε χιλιόμετρα χωρίς φαγητό, χωρίς στέγη και βασικές υποδομές υγιεινής, χωρίς πρόσβαση σε υποδομές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Να φτιαχτούν ανοιχτοί ανθρώπινοι χώροι ανοιχτής φιλοξενίας. Να κλείσουν τα απαράδεκτα στρατόπεδα διαλογής «hotspot».

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

Σε αυτές τις συνθήκες, καμιά γυναίκα του καθημερινού μόχθου δεν περισσεύει. Από τη δική μας συμμετοχή στην οργάνωση και πάλη κόντρα στους εκμεταλλευτές μας εξαρτάται το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Από εμάς εξαρτάται αν θα επιτρέψουμε να ζουν τα παιδιά μας, η νέα γενιά, χωρίς δικαιώματα, με τα «ψίχουλα» που πέφτουν από το τραπέζι των εκμεταλλευτών μας. Από εμάς εξαρτάται αν θα συμβιβαστούμε με τις απανωτές απώλειες σε μισθούς, συντάξεις, στο λαϊκό εισόδημα, διαλέγοντας το «σκοινί» που θα κρεμάσουν την ευημερία μας… Θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, απλώς παρακολουθώντας το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και την κυβέρνηση να εμπλέκουν το λαό μας  στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που γεννούν κινδύνους για νέα γενικευμένη πολεμική αναμέτρηση στην περιοχή μας;…

Με αγωνιστική δράση και λαϊκή αλληλεγγύη, με τη δική μας κοινωνική συμμαχία, να επιβάλουμε τη θέληση και το δίκιο μας, τα σύγχρονα δικαιώματά μας.

Ο αγώνας των εργατριών στα υφαντουργεία και τα ραφτάδικα της Ν. Υόρκης στις 8 του Μάρτη του 1857, που σήκωσαν ανάστημα απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης τους, είναι επίκαιρος και σήμερα.

Ό,τι κατακτήθηκε δεν είναι αυτονόητο…

Αλλά κι ό,τι χάθηκε δεν χάθηκε για πάντα.

Χρειάζεται μαζικός και συλλογικός αγώνας για να κερδηθεί σε ανώτερο επίπεδο και ανεπίστρεπτα, σε σύγκρουση με τα μονοπώλια, τις πολιτικές ΕΕ και κυβερνήσεων.

 

ΖΗΤΩ Η 8η ΜΑΡΤΗ,

σύμβολο αγωνιστικής διεκδίκησης με πυξίδα τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΜΑΡΤΗ

Στην Αθήνα στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 6.30 μμ.

 

Δ Α Σ/ ΠΝ 7-3-2016

************************************

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Δ.Α.Σ.  Π.Ν.)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι ροές εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας, είναι αποτέλεσμα των πολέμων στη Μέση Ανατολή, στη Μεσόγειο, στη Συρία, στη Βόρειο Αφρική. Αυτές οι περιοχές είναι πλούσιες σε πρώτες ύλες, φυσικό αέριο, πετρέλαιο. Γι' αυτό εκδηλώνονται μεγάλες συγκρούσεις ανάμεσα σε ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του συνεχιζόμενου εγκλήματος των ΝΑΤΟ - ΕΕ στη Μέση Ανατολή. Πόλεμοι, επεμβάσεις φτώχεια, βομβαρδισμοί οδηγούν χιλιάδες στο ξεριζωμό και την προσφυγιά. Δίνουν μάχη με τα κύματα με στόχο να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλες χώρες. Μάνες με μωρά στην αγκαλιά, νέοι και παιδιά συνεχίζουν με τα πόδια το ταξίδι τους προς την επιβίωση. Οι χιλιάδες ξεριζωμένοι μαζί με όλα τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν εδώ και καιρό, έρχονται να αντιμετωπίσουν την ένταση της καταστολής στα σύνορα της ΕΕ, με σοβαρή πιθανότητα ακόμη περισσότεροι να εγκλωβίζονται στη χώρα μας, χωρίς να το επιθυμούν. Ο εγκλωβισμός τους στην Ελλάδα, έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, της συνθήκης του Δουβλίνου, που εφαρμόζοντας τη Συνθήκη Σένγκεν προβλέπει συνοριακούς ελέγχους, δίνοντας πράσινο φως για κλειστά σύνορα, φράχτες, πλαφόν προσφύγων, hot spots… Και όλα αυτά με τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης και το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα. Δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσουν οι ρατσιστικές, ξενοφοβικές κραυγές (από τους ίδιους που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που οδηγούν τους λαούς σε προσφυγιά).

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΑΣ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Άμεσα πρέπει να συγκεντρωθούν υλικά πρώτης ανάγκης Τα αναγκαία είδη είναι γάλατα, είδη προσωπικής υγιεινής (σαπούνια, οδοντόκρεμες, πάνες, σερβιέτες κ.λπ.), αθλητικά παπούτσια σε όλα τα μεγέθη σε καλη κατάσταση, κάλτσες ανδρικές και γυναικείες, εσώρουχα ανδρικά και γυναικεία, έτοιμες παιδικές τροφές που δεν χρειάζονται ψυγείο.Κάθε συνάδελφος/ συναδέλφισσα που επιθυμεί να προσφέρει βοήθεια παρακαλούμε να έρθει σε επικοινωνία με μέλη της παράταξής μας για συνεννόηση.

4 Μαρτίου 2016

 

*************************************

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (Δ.Α.Σ.  Π.Ν.)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό περνάνε στην τελική ευθεία. Τις επόμενες ημέρες, όταν ολοκληρωθούν τα παζάρια με την τρόικα, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να ψηφιστεί το αντι-ασφαλιστικό της νομοσχέδιο από τη Βουλή. Όλα δείχνουν ότι τα μέτρα που έρχονται είναι ακόμα χειρότερα από αυτά που περιέχονταν στο αρχικό σχέδιο τόσο σε ότι αφορά τις περικοπές στις συντάξεις, όσο και στις παροχές.

Η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση δεν θα έχει ημερομηνία λήξης, ούτε στη χώρα μας, ούτε στην Ε.Ε.. Βασική επιδίωξη παραμένει ο στόχος των «καθορισμένων εισφορών» και όχι παροχών. Πυρήνας του μοντέλου αυτού είναι η υποχρέωση των ασφαλισμένων να πληρώνουν εισφορές αλλά να μην έχουν κατοχυρωμένες παροχές, πέραν της «εθνικής σύνταξης», δηλαδή ενός προνοιακού επιδόματος κάτω ακόμα και από το επίπεδο φτώχειας. Δεν έχει αποκλειστεί, επίσης, το ενδεχόμενο να θεσπιστούν και εισοδηματικά κριτήρια για το ύψος της «εθνικής σύνταξης», ώστε να μειωθεί ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων και κατά συνέπεια η συνολική κρατική δαπάνη για την Ασφάλιση, ενώ στη λίστα περιλαμβάνονται ακόμα μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις μέχρι και 30%, μικρότερο πλαφόν στο ύψος των αποδοχών από συντάξεις, νέες μεγάλες μειώσεις στα εφάπαξ και περικοπές των μερισμάτων που αποδίδονται στους δημόσιους υπαλλήλους.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

ήρθε η ώρα ο καθένας να «κάνει ταμείο» και να πάρει την προσωπική του ευθύνη: Θα επιτρέψει να περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα και τα άλλα που ακολουθούν στα Εργασιακά, στο Φορολογικό και αλλού;

Θα συνεχίσουμε να επιτρέπουμε στους εκπροσώπους των παρατάξεων ΕΣΚ (ΔΑΚΕ/ΠΑΣΚΕ) να μας καλούν από τη μία σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και από την άλλη να  «ψιθυρίζουν» μεθόδους απεργοσπασίας με δήλωση π.χ. κανονικής άδειας, αναρρωτικής άδειας,ρεπό, καλλιεργώντας συστηματικά το κλίμα συναίνεσης και συμβιβασμού; Άραγε οι ίδιοι με ποιόν τρόπο επιλέγουν να συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις;

 • Δεν πρέπει να δώσουμε χώρο και χρόνο να περάσουν και άλλα επώδυνα μέτρα. Αυτόν το δρόμο τον δοκιμάσαμε και είχε επώδυνα αποτελέσματα για εμάς και τα παιδιά μας όλα τα προηγούμενα χρόνια.
 • Πρέπει να μας βρουν ξανά απέναντί τους! Να στείλουμε μήνυμα με τους αγώνες μας, με την παρουσία μας, ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να φτάσει στη Βουλή!

 

Απαντάμε μαζικά, δυναμικά με 48ωρη γενική πανελλαδική πανεργατική απεργία.

 

Κανείς δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος στην κλιμάκωση του αγώνα. 

 

                                Δ.Α.Σ.\Π.Ν.                                                                        01-03-2016

 

*********************************************

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

(Δ.Α.Σ.  ΠΝ)

 «Καμιά αναμονή, ξεσηκωμός τώρα να μην περάσουν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης!

«Η απεργία στις 12 Νοέμβρη μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για να δοθεί απάντηση στην φτωχοποίηση των εργαζομένων, αν γίνει υπόθεση του καθενός και καθεμιάς από εμάς, προκειμένου να έχει συνέχεια και κλιμάκωση.

Μετά την ψήφιση της πρώτης δόσης των προαπαιτούμενων του 3ου "αριστερού" μνημονίου στην Βουλή, έχουν σχεδιαστεί να περάσουν άμεσα και τα υπόλοιπα . Τα μέτρα είναι σκληρά, αφορούν στην Κοινωνική Ασφάλιση, στα εργασιακά, σε φόρους για τα λαϊκά στρώματα, ιδιωτικοποιήσεις κ.ά. Μονιμοποιούν την επίθεση σε ότι έχει απομείνει από τα εργατικά δικαιώματα. Η πίεση από τα επιτελεία της ΕΕ, τις ενώσεις των εργοδοτών για να υλοποιηθούν, και μάλιστα γρήγορα, οι συμφωνίες, αυξάνεται.

Ήδη βρίσκεται στα σκαριά το νέο Ασφαλιστικό! Η ασφαλιστική ισότητα και ο "εξορθολογισμός", καθώς και τα ενιαία κριτήρια που αναφέρονται ως πρόσχημα για το νέο σφαγιασμό, θα οδηγήσουν σε νέες μειώσεις και εξισώσεις προς τα κάτω σε συντάξεις και δικαιώματα, σε χτύπημα της Υγείας και της Πρόνοιας, της προστασίας από τον επαγγελματικό κίνδυνο, σε απαλλαγή του κράτους και της εργοδοσίας από τα δήθεν βάρη του Ασφαλιστικού. Ήδη, όλοι οι εργαζόμενοι, βιώνουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής του "λιγότερου κράτους" με την κατάσταση διάλυσης σε βασικούς κοινωνικούς τομείς όπως η δημόσια Υγεία, η δημόσια Παιδεία και η Πρόνοια.

 

Το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης αφορά τους εργαζόμενους, κάθε λαϊκή οικογένεια, όλες τις ηλικίες και κυρίως τη νεολαία. Καμιά κατηγορία, κανένας κλάδος δε θα διασωθεί μόνος του.

Συγκυβέρνηση και λοιποί πρόθυμοι "καθεστωτικοί παπαγάλοι", διαδίδουν πως υπάρχει λαϊκή συναίνεση στα νέα μέτρα, αξιοποιώντας το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα. Όμως καμιά ψήφος δεν μπορεί να θεωρηθεί ως συγκατάθεση του εργαζόμενου λαού στην ισοπέδωση της ζωής του. Η ολοκλήρωση των ανατροπών στην Κοινωνική Ασφάλιση, στους μισθούς, στις ομαδικές απολύσεις, στα εργατικά δικαιώματα, πρέπει να βρουν τους εργαζόμενους μαχητικά στο δρόμο του αγώνα, της πάλης. Να υπάρξει ισχυρή αντίσταση, αμφισβήτηση και καταδίκη των νέων βάναυσων μέτρων!

 

Η πολιτική της διαρκούς φτωχοποίησης του εργαζόμενου λαού, δηλαδή η πολιτική παραγωγής φτηνής εργατικής δύναμης, συνεχίζεται και εντείνεται παρά τις κυβερνητικές εναλλαγές. Αποτελεί συνειδητή επιλογή των πολιτικών δυνάμεων, που υπηρετούν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και σαν τέτοια απαιτεί ενιαία απάντηση. Κανένας κλάδος εργαζομένων δεν μπορεί να διασωθεί από μόνος του.

Η πολιτική αυτή δεν είναι μονόδρομος ούτε αλλάζει με ευχές. Για να αλλάξει η κατάσταση , για να μην περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης να μας αιφνιδιάσει, να μας βρει απροετοίμαστους και ανήμπορους απαιτεί από τον καθένα και την καθεμιά από εμάς να διαλέξει στρατόπεδο. Να μπούμε με αποφασιστικότητα στην μάχη για όσα δικαιούμαστε! Η οριστική απομόνωση των δυνάμεων του συμβιβασμού μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα είναι όρος επιβίωσης και όχι επιλογή.

 

Στις 12 Νοέμβρη απεργούμε και απαιτούμε :

 

 • Κάλυψη των μισθολογικών απωλειών τώρα! Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων! Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.
 • Όχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης! Όρια ηλικίας στα 6Ο χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. 55 και 50 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
 • Τέρμα πια στη φοροληστεία! Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης !
 • Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!
 • Σύγχρονες δημόσιες υπηρεσίες, επαρκώς στελεχωμένες, στην υπηρεσία των κοινωνικών - λαϊκών αναγκών.
 • Άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Όχι στις ομαδικές απολύσεις!
 • Όχι στους μισθούς πείνας. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση, κανένας ανασφάλιστος!
 • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, όχι στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις επιπτώσεις σε βάρος των εργαζομένων με ένταση της εκμετάλλευσης και των απολύσεων, όχι στην αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια σε ηλεκτρικό, νερό, εισιτήρια, τηλέφωνο, βασικά αγαθά.
 • Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.
 • Αναβαθμισμένη, σύγχρονη δωρεάν και για όλους Παιδεία. Πλήρη κάλυψη των αναγκών για παιδικούς σταθμούς και προσχολική αγωγή.
 • Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα (PSI) που προήλθε με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.
 • Επιστροφή των ταμειακών αποθεματικών με τα οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου πλήρωσε τις δόσεις προς το ΔΝΤ "στην ώρα τους". Απόσυρση των αποθεματικών των ταμείων από κάθε λογής "τζόγο"».

12 Νοέμβρη Απεργούμε!

Αγωνιζόμαστε και Απαιτούμε:

Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν και Υποχρεωτική

Κοινωνική Ασφάλιση

 

Εμείς, ο εργαζόμενος λαός, έχουμε μια διέξοδο. Να ξεσηκωθούμε!

 

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ 10.30 π.μ. στην ΟΜΟΝΟΙΑ!

 

**************************************

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

(Δ.Α.Σ.  ΠΝ)

 

ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ Δ.Α.Σ. ΠΝ

 

Η Δ.Α.Σ. ΠΝ παλεύει για να γίνουν οι Σύλλογοι πραγματικό κάστρο του αγώνα και όπλο στα χέρια των εργαζομένων, παλεύει με όλους αυτούς που αγωνίζονται για την πραγματική ισχυροποίηση του κινήματος, για ένα κίνημα που θα υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Συνάδελφοι

Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση που για άλλη μια φορά η πλειοψηφία έκανε τα πάντα για να την εκφυλίσει. Στις 10 Νοέμβρη γίνονται εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., καθώς και αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΠΟΕ ΥΕΘΑ.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε έχουμε 2 επιλογές:

Ή να ξαναδώσουμε τη διοίκηση του συλλόγου στη πλειοψηφία που είχαμε τα 3 προηγούμενα χρόνια και οδήγησαν συνειδητά τον σύλλογο σε πλήρη ανυπαρξία, υπηρετώντας έτσι με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τις επιλογές της κυβέρνησης (θυμηθείτε την στάση της πλειοψηφίας σε σχέση με τις αξιολογήσεις, τις απολύσεις κλπ.) ή να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να ενισχύσουμε το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ και να διεκδικήσουμε μαζί με τους άλλους εργαζόμενους να σταματήσει αυτή η βάρβαρη πολιτική και να «βάλουμε πλώρη» για την  ζωή που μας αξίζει.

 

1. Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο !

Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που πρόσφατα επανεξελέγη συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων. Επιταχύνει τις διαδικασίες κατ’ εντολή Κεφαλαίου, Ε.Ε., ΔΝΤ, με σκοπό να κάνουν φθηνότερους τους εργαζόμενους προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Θέλουν να τσακίσουν κυριολεκτικά τις ζωές μας!

Την Παρασκευή 16 Οκτώβρη ψηφίσαν τα πρώτα προαπαιτούμενα που συμφώνησαν με το 3ο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι και υλοποιεί σήμερα η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ (Τσίπρα – Καμμένου),  με τη νέα επίθεση στα εργασιακά, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, με το νέο φορολογικό που νομιμοποιεί και μονιμοποιεί τα χαράτσια, φορτώνουν στις πλάτες του εργαζόμενου λαού το χρέος που αυτοί δημιούργησαν, μας κάνουν ακόμα πιο φθηνούς, για να φέρουν την ανάπτυξη που θα υπηρετεί για άλλη μια φορά τα κέρδη τους.

 

 

Συνάδελφοι,

 • Έρχονται ξανά μειώσεις στους μισθούς στο Δημόσιο μέσω του νέου «ενιαίου μισθολογίου», που μειώνει το «μισθολογικό κόστος» και συνδέει το μισθό με την παραγωγικότητα και θα εφαρμοστεί από 1-1-2016.
 • Ξαναφέρνουν την αξιολόγηση της Δημόσιας Διοίκησης, με κριτήρια την πιο στενή σύνδεση της με τις ανάγκες του κράτους και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.
 • Έρχονται μειώσεις στις συντάξεις και αύξηση των ορίων ηλικίας μέχρι τα βαθιά γεράματα.
 • Ξεκινάει η  περαιτέρω ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις.

 

2. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση τι έκανε η συνδικαλιστική ηγεσία που είναι στο τιμόνι του σωματείου του ΣΔΥΝ;

Οι δυνάμεις της ΕΣΚ (ΠΑΣΚΕ+ΔΑΚΕ), που έχουν την πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, δεν έκαναν καμιά προσπάθεια να προσανατολίσουν αγωνιστικά τους εργαζόμενους,  απέφευγαν με διαφορετικά κάθε φορά προσχήματα έστω και στοιχειωδώς να οργανώσουν την αντίσταση των εργαζομένων. Την ίδια στιγμή οι δυνάμεις της ΔΑΣ επανειλημμένα έθεταν το θέμα της ενημέρωσης των εργαζομένων, με περιοδείες στους χώρους δουλειάς με συσκέψεις, με Γενικές Συνελεύσεις,  πρότειναν κινητοποιήσεις  για την απόκρουση των αντεργατικών επιλογών της συγκυβέρνησης, της ΕΕ, της Τρόικας αλλά και της ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ. Αντίθετα είναι αυτές οι δυνάμεις, ΕΣΚ (ΠΑΣΚΕ+ΔΑΚΕ), που τόσα χρόνια εφησύχαζαν τους εργαζόμενους, αποπροσανατόλιζαν το κίνημα, έβαλαν πλάτη για να περάσει η κυβερνητική πολιτική.  Με όποιο όνομα και αν εμφανίζονται, όσο και να ισχυρίζονται ότι είναι ανεξάρτητοι και ακομμάτιστοι, είναι αυτές οι πλειοψηφίες που στην ΠΟΕ-ΥΕΘΑ και την ΑΔΕΔΥ έβαλαν το κίνημα να στηρίζει τις εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές.

Όσο θα έχουμε τέτοιες συνδικαλιστικές ηγεσίες, δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Με τέτοιες συνδικαλιστικές ηγεσίες η αντιλαϊκή πολιτική όχι μόνο δεν εμποδίζεται, όχι μόνο δεν ανατρέπεται, αλλά γιγαντώνεται.

Γι αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους στις επερχόμενες εκλογές να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο Σύλλογο.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή!

Ή θα υποταχθούμε και θα τα σαρώσουν όλα

ή θα ξεσηκωθούμε και θα ανατρέψουμε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς και τις αντιλαϊκές πολιτικές.

 

 

 

3. Υπάρχει διέξοδος και προοπτική;

Ναι, υπάρχει! Αρκεί εμείς οι εργαζόμενοι να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα ως προς το που πρέπει να στραφούν οι αγώνες μας.

ΤΩΡΑ χρειάζεται να αλλάξουν τα πράγματα στο κίνημα. Χρειάζεται ένα κίνημα μαζικό, οργανωμένο, που πάνω από όλα θα παλεύει για το δίκιο και τα συμφέροντα των εργαζομένων.  Ένα κίνημα που θα παλεύει για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, για να παρεμποδίσει την αντιλαϊκή πολιτική, για να αποσπάσει κατακτήσεις και που θα δίνει διέξοδο και προοπτική στους σημερινούς αγώνες να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του και στον πλούτο που παράγει.

Τέτοιο κίνημα υπάρχει ! Είναι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, είναι το ΠΑΜΕ. Είναι το κίνημα που στηρίζει το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ  και αυτό το κίνημα κατά τη γνώμη μας πρέπει να ισχυροποιηθεί. Να αλλάξουν οι συσχετισμοί στον ΣΔΥΝ ΤΩΡΑ. Το επιβάλλουν οι ανάγκες, το απαιτούν οι καιροί.

 

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

 

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

 

ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ-ΔΕ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ

 

ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ!

 

 • Εδώ και τώρα αυξήσεις στους μισθούς. Να καταργηθεί τώρα το νέο μισθολόγιο - φτωχολόγιο (Ν. 4024/11). Συλλογικές συμβάσεις σε όλους τους κλάδους του δημοσίου και επαναφορά των μισθών στα προ κρίσης επίπεδα, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
 • Καμιά κατάργηση οργανικής μονάδας και θέσεων στο ΥΕΘΑ. Όχι στην στρατικοποίηση της άμυνας με συρρίκνωση των Ναυστάθμων. Όχι στην ιδιωτικοποίηση του αντικειμένου μας. Άμεση πρόσληψη μόνιμου πολιτικού προσωπικού στο ΥΕΘΑ (Σήμερα στο Ναύσταθμο υπηρετούν περίπου 300 εργαζόμενοι από χιλιάδες που υπηρετούσαν πριν λίγα χρόνια, χαρίζοντας έτσι εκατομμύρια στους ιδιώτες & βάζοντας τον λαό να πληρώνει συνεχώς για λογαριασμό τους το υπερβολικό κόστος.)
 • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων που μειώνουν συντάξεις και παροχές.
 • ΄Ορια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και παροχών. Καμία μείωση του ΕΦΑΠΑΞ. Επιστροφή όλων των ταμειακών αποθεμάτων με τα οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου πλήρωσε τις δόσεις προς το ΔΝΤ στην «ώρα τους». 
 • ΟΧΙ στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση.
 • Όπου απαιτείται, δωρεάν μεταφορά των εργαζομένων με υπηρεσιακά λεωφορεία,  τακτικά και ασφαλή πλωτά μέσα.
 • Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλείας, μέσα από το κρατικό σώμα γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας. Να δοθεί το ανθυγιεινό επίδομα σε όσους εργάζονται σε επικίνδυνους και ανθυγιεινούς χώρους εργασίας.
 • Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους. Απαιτείται άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και στα στρατιωτικά νοσοκομεία, όπου για να κλείσεις ραντεβού απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα αναμονής.
 • Να επιστρέψουν όλες οι στρατιωτικές αποστολές που συμμετέχουν στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς και στοιχίζουν στον ελληνικό λαό τεράστια ποσά και εμπλέκουν την χώρα μας και των λαό της σε επικίνδυνα παιχνίδια ανταγωνισμών.

 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Με τη δράση και τη ψήφο σου ισχυροποίησε τις δυνάμεις  ΔΑΣ ΠΝ  και του ΠΑΜΕ, ακόμα και αν δεν συμφωνείς σε όλα μαζί του. Η ισχυροποίηση της ΔΑΣ ΠΝ και του ΠΑΜΕ δεν αφορά μόνο εσένα, αφορά όλους τους εργαζόμενους.

Μόνο με ένα ισχυρό συνδικαλιστικό κίνημα με ταξικό προσανατολισμό οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτέλεσμα.

Να είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα απέναντι στην επίσπευση των αντιλαϊκών μέτρων.

 

ΟΛΟΙ στην απεργία στις 12 Νοέμβρη.

 

ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ

ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

                                                 Δ.Α.Σ. \ ΠΝ                               


*****************************************************

6/3/2015

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

(Δ.Α.Σ._ ΠΝ)

 

 

8 ΜΑΡΤΗ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 

Συναδέλφισσα,

ίσως έχεις παρατηρήσει ότι τη μέρα αυτή μερικοί προσφέρουν στις γυναίκες λουλούδια, άλλοι τους εύχονται Χρόνια Πολλά, ενώ άλλοι κάνουν λόγο για τα «δικαιώματα της γυναίκας». Τελικά, γιατί να υπάρχει η γιορτή για τη γυναίκα;

 Η 8η Μάρτη δεν είναι μια τυχαία μέρα!

Η 8η Μάρτη:

Ø  είναι η φωνή της υφάντρας και της ράφτρας της Νέας Υόρκης του 1857, που σήκωσαν ανάστημα απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσής τους, διεκδικώντας λιγότερες ώρες στο εξαντλητικό τους ωράριο, ίσο μισθό για την ίση δουλειά με τους άντρες, καλύτερες συνθήκες εργασίας μέσα στις άθλιες φάμπρικες.

Ø  Είναι η φωνή της αγωνίστριας του εργατικού κινήματος Κλάρας Τσέτκιν και των σοσιαλιστριών της Συνδιάσκεψης στην Κοπεγχάγη του 1910, που τίμησαν τις ιστορικές διαδηλώσεις των αμερικανίδων εργατριών, αφιερώνοντας τη μέρα αυτή στις εργαζόμενες γυναίκες του κόσμου και στον αγώνα τους.

Ø  Είναι η φωνή η δική μας, η φωνή όλων των γυναικών που αγωνιούμε για το παρόν και μέλλον των οικογενειών μας.

 

Τώρα ξέρεις ότι η 8η Μάρτη δεν είναι μέρα γιορτής!

 

Παρόλο που ο ΟΗΕ καλεί, από το 1977, κάθε χώρα να αφιερώνει αυτή την ημέρα στα δικαιώματα των γυναικών κάποιοι εξακολουθούν να κερδίζουν από την καταπίεσή τους. Εξάλλου, τα δικαιώματα είναι απλώς μια λέξη, αφού η ιστορία απέδειξε πως τίποτα δε γίνεται δικό σου αν δεν αγωνιστείς πρώτα γι’ αυτό.

Σήμερα, τα λουλούδια και τα Χρόνια Πολλά για τις γυναίκες στο γραφείο, στο εργοστάσιο, στο χωράφι, στο μικρομάγαζο, τις απλήρωτες ή άνεργες γυναίκες είναι κοροϊδία όταν κάποιοι ενδιαφέρονται να ζήσεις με λίγα για να ζήσουν εκείνοι με περισσότερα.

8η Μάρτη 2015: Η δική μας αξιοπρέπεια είναι ο αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει.

Είναι μέρα τιμής και μνήμης για εκείνες τις εργάτριες που έσπασαν το φόβο τους, τολμώντας να διεκδικήσουν όσα τους ανήκαν, και για όσες άλλες τις ακολούθησαν αργότερα!

Είναι μέρα υπόσχεσης για νέους αγώνες των εργαζόμενων γυναικών του σήμερα!

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ οι σύγχρονες ανάγκες μας με τη ζωή με ψίχουλα που μας καταδικάζουν ΕΕ, συγκυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι.

 

 

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ με την περιβόητη ‘’ΙΣΟΤΗΤΑ’’ της ΕΕ στην εκπαίδευση, στην ‘’απασχόληση, στην ασφάλιση, στη ζωή που συνεπάγεται:

·         Την αμορφωσιά, τη μαθητεία – τσάμπα εργασία, την ανασφάλιστη εργασία, την κακοπληρωμένη δουλειά.

·         Την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης γυναικών και ανδρών.

ΜΑΧΗΤΙΚΑ διεκδικούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ-ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για:

ü  Αποκλειστικά Δημόσιο & Δωρεάν Σύστημα Υγείας & Πρόνοιας.

ü  Μέτρα αναγνώρισης του κοινωνικού ρόλου της μητρότητας.

ü  Πλήρη ασφαλιστικά & συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

ü  Ελεύθερο χρόνο εργασίας για μας και τις οικογένειές μας.

 

Η 8η Μάρτη για τις γυναίκες και τους άντρες εργαζόμενους είναι μέρα σκέψης και δράσης, γιατί δεν είναι ούτε το φύλο ούτε το χρώμα ούτε η φυλή που κάνουν τους ανθρώπους αντίπαλους!

 

==================================================================================

 

17/2/2015

Διεκδικητικό πλαίσιο ΔΑΣ ΠΝ

Τo ταξικό κίνημα βρέθηκε όλη την προηγούμενη περίοδο στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και σε αυτή τη ρότα θα συνεχίσουμε διότι τα προβλήματα και οι παράγοντες που οδήγησαν τη συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην απώλεια δικαιωμάτων και κατακτήσεων, βρίσκονται εδώ.

 Ο αντίπαλος μας είναι εδώ! Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι μεγαλέμποροι, όλοι αυτοί που μαζί με τις κυβερνήσεις τους και την ΕΕ φόρτωσαν τις συνέπειες της κρίσης και των χρεών στις πλάτες του λαού, συνεχίζουν να θησαυρίζουν πάνω στη δυστυχία και την εξαθλίωση της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας.

 Αυτός ο αντίπαλος δεν έφυγε με την εναλλαγή της κυβέρνησης. Αξιοποιώντας αυτή την εναλλαγή βρίσκεται εδώ πιο έτοιμος και εξοπλισμένος. Tα συχαρίκια και οι φιλοφρονήσεις από τους εκπροσώπους του μεγάλου κεφαλαίου στη νέα κυβέρνηση πηγάζουν από τις δεσμεύσεις για νέα προνόμια, για ένα διαφορετικό μείγμα διαχείρισης που θα τους βοηθήσει να βγουν από την κρίση. Θέλουν να παγιωθεί όλο αυτό το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει δημιουργηθεί ώστε σε συνθήκες ανάκαμψης να έχει εξουδετερωθεί η αγωνιστική-διεκδικητική φωνή των εργαζομένων. Βασικός πυλώνας της νέας διαχείρισης του συστήματος είναι να μάθουμε να ζούμε με τα λίγα, να ικανοποιούμαστε με τα ψίχουλα όπως ακριβώς τόνισε ο νέος υπουργός οικονομίας με τη δήλωση περί «λιτού βίου».

 Οι δηλώσεις Υπουργών που κλείνουν το μάτι στην «ισχυρή επιχειρηματικότητα», που αναφέρονται σε σταδιακή αποκατάσταση των απωλειών σύμφωνα με «τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας και της κοινωνίας» φανερώνουν τους βασικούς σχεδιασμούς που υπάρχουν αλλά κρύβονται επιμελώς πίσω από επικοινωνιακά τρικ.

 Σε όλους τους κλάδους παραμένει και εντείνεται η εργοδοτική επίθεση. Οι απολύσεις, η ανεργία, η κυριαρχία των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, τα απαράδεκτα προγράμματα απασχόλησης, το τσάκισμα των μισθών με κάθε τρόπο συνεχίζουν να υπάρχουν με έναν και μόνο στόχο: Να μειώνεται συνεχώς το «εργατικό κόστος» για να πλουτίζουν και να αυγαταίνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

 Εφόσον τα μονοπώλια και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν την οικονομία και την εξουσία στα χέρια τους, το εργατικό-λαϊκό κίνημα πρέπει να βρίσκεται σε μόνιμη επιφυλακή, σε αγωνιστική ετοιμότητα. Να αγωνίζεται για την ανάκτηση των απωλειών αλλά και για τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης.

Όσοι ισχυρίζονται με τα λόγια και τις θέσεις τους ότι μπορεί να υπάρχει κοινό συμφέρον και επικαλούνται την ταξική συνοχή ανάμεσα στο κεφάλαιο και τους εργαζόμενους, λένε ψέματα. Είναι κοροϊδία και απάτη να υποστηρίζει κάποιος ότι μπορεί οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι τραπεζίτες και εφοπλιστές να έχουν άθικτα τα κέρδη και τα συμφέροντα τους και παράλληλα οι εργαζόμενοι να ελπίζουν σε ανακούφιση και βελτίωση της ζωής τους.

Η εργατική τάξη και το κίνημα της, έχει διατυπώσει όλα τα προηγούμενα χρόνια με σθένος, δυναμισμό και με συλλογικούς, μαζικούς αγώνες στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς τις διεκδικήσεις της. Διεκδικήσεις που συμπυκνώνονται στο αίτημα:

«Κάλυψη όλων των απωλειών-Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα».

Nα βάλουμε μπρος για ουσιαστικές αυξήσεις παντού!

 •  Εδώ και τώρα ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Να καταργηθεί τώρα το νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο (Ν. 4024/2011). Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε όλους τους κλάδους του Δημοσίου και επαναφορά των μισθών στα προ κρίσης επίπεδα και επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού. Μέτρα Υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Αναγνώριση του ανθυγιεινού με βάση το χώρο δουλειάς και την επικιδυνότητα της εργασίας.
 •  Να καταργηθεί ο νόμος 4250/2014 για την αξιολόγηση και ο Ν. 4057/2012 για το νέο πειθαρχικό δίκαιο.
 • Μόνιμη σταθερή δουλειά για ολους. Επαναφορά όλων των διαθέσιμων συναδέλφων μας στις θέσεις τους. χωρίς βλαπτική μεταβολή των εργασιακών και μισθολογικών τους δικαιωμάτων. Επαναφορά των αδειών που καταργήθηκαν (μηχανογραφική, βραχύβιες αναρρωτικές)
 • Αμεση στελέχωση των υπηρεσιών με νέες προσλήψεις. Κατάργηση των παράλληλων καθηκόντων και των φαινομένων εντατικοποίησης της δουλειάς, λόγω υποστελέχωσης.
 • Ασφαλής μεταφορά στους τόπους εργασίας με υπηρεσιακά μέσα. (αρκετά συχνά ερχονται καταγγελείες για συχνές βλάβες λεωφορείων, και το πιο ανησυχητικό το γεγονός οτι τα πλωτά μέσα μεταφοράς λόγω βλαβών γίνονται επικίνδυνα για την ασφάλεια των επιβαινόντων

 

Υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Πλήρης αποκατάσταση των απωλειών σε συντάξεις και εφάπαξ.

 •  Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που κατακρεούργησαν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις (κύριες-επικουρικές και εφάπαξ), να μπει τέρμα στους μηχανισμούς που μειώνουν τις συντάξεις από το 2015.

 Ανακούφιση της εργατικής-λαϊκής οικογένειας από τα χαράτσια και τη φοροληστεία.

 

==================================================================================================================

 

Κάλεσμα προς όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ   ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

 ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ  (ΔΑΣ ΠΝ)

ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΑΠΑΞ

Μέχρι στιγμής έχουν κλέψει πάνω από το 50% του ΕΦΑΠΑΞ

 

Σε νέα κλεψιά στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, προχωρά η κυβέρνηση, με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα.

Με την συγκεκριμένη απόφαση το ΕΦΑΠΑΞ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στο εξής θα εξαρτάται από τα έσοδα του κάθε ταμείου και τον αριθμό των ασφαλισμένων που συνταξιοδοτούνται.

Η κυβέρνηση αλλάζει τον τρόπο υπολογισμού του ΕΦΑΠΑΞ κατά πώς βολεύει τον κλέφτη.

Έτσι, ενώ ο εργαζόμενος – ασφαλισμένος υποχρεούται να καταβάλλει κάθε χρόνο τις εισφορές του στο Ταμείο, όχι μόνο δεν δίνεται η παραμικρή εγγύηση για το ύψος του ΕΦΑΠΑΞ που θα πάρει στο τέλος του εργάσιμου βίου του, αλλά υπάρχει πλέον ο κίνδυνος να καταργηθεί ουσιαστικά το ΕΦΑΠΑΞ, να του κλέψουν όλες τις κρατήσεις¸ υλοποιώντας ντιρεκτίβες και αποφάσεις της ΕΕ και της Τρόικα.

Ταυτόχρονα, απαγορεύεται η κρατική χρηματοδότηση στα Ταμεία, αλλά και οποιοσδήποτε δανεισμός των Ταμείων του ΕΦΑΠΑΞ. Λέει ψέματα η κυβέρνηση ότι τα μέτρα αυτά παίρνονται για τη βιωσιμότητα των Ταμείων, όπως λέει ψέματα ότι θα αυξήσει τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων από το λεγόμενο πρωτογενές πλεόνασμα, δεδομένου ότι οι συντάξεις έχουν υποστεί μειώσεις έως και 40%, ενώ οι αυξήσεις που υπόσχεται η κυβέρνηση είναι της τάξης των 2% - 3% κι αυτές αν τις δώσει.

 

Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να βάζει χέρι στο ΕΦΑΠΑΞ. Είναι αποκλειστικά κι εξ ολοκλήρου χρήματα που προέρχονται από τις κρατήσεις των εργαζομένων.

 

Πρόκειται για καθαρή ληστεία, της δουλειάς, του ιδρώτα, των κρατήσεων των εργαζομένων, ληστεία που γίνεται για τρίτη συνεχόμενη φορά (φθινόπωρο 2011, Δεκέμβρης 2012, Φλεβάρης 2014).

Επιπλέον, η κυβέρνηση με τη νέα υπουργική απόφαση για το ΕΦΑΠΑΞ χωρίζει τους ασφαλισμένους σε δύο κατηγορίες: σ’ αυτούς που έχουν κάνει αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι 31/8/2013, των οποίων το ΕΦΑΠΑΞ υπολογίζεται σύμφωνα με τα ισχύοντα καταστατικά του Ταμείου, που ανήκουν και σε αυτούς που συνταξιοδοτούνται μετά την 1/9/2013 και θα εφαρμόζεται ο νέος τρόπος υπολογισμού.

Κυβέρνηση, πλουτοκρατία, ΕΕ – Τρόικα – ΔΝΤ βουλιάζουν τα Ταμεία, ληστεύουν το ΕΦΑΠΑΞ, κι ολ’ αυτά για να βγει αλώβητο από την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο, για να ενισχυθεί η κερδοφορία του.

 

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καλούν σε αγωνιστική ετοιμότητα και απάντηση.

Καλούν όλους τους εργαζόμενους και τα πρωτοβάθμια Σωματεία να οργανώσουν τον αγώνα, ν’ απαιτήσουν:

 

Εδώ και τώρα όλο το ΕΦΑΠΑΞ και χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση στην καταβολή του.   
Εδώ και τώρα αύξηση της κύριας κι επικουρικής σύνταξης. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, κρατική επιχορήγηση στα Ταμεία, επιστροφή των λεηλατημένων από τα Ταμεία (χρηματιστήριο, PSI, κ.α), κρατική εγγύηση στις συντάξεις.

 

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καλούν όλους τους εργαζόμενους στις επερχόμενες ευρωεκλογές και τοπικές εκλογές να καταδικάσουν την κυβέρνηση, την ΕΕ και τα κόμματά της που στηρίζουν την στρατηγική της «ανταγωνιστικότητας και της υγιούς επιχειρηματικότητας», την πολιτική που ληστεύει το ΕΦΑΠΑΞ, τσακίζει τις συντάξεις, που σπέρνει την φτώχεια και την εξαθλίωση στον εργαζόμενο λαό.

 

 

Κανένας μόνος του!

Όλοι στον αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Για να γίνει ο λαός αφέντης στον πλούτο που παράγει.

 

Αθήνα, 18 Φλεβάρη 2014

 

 

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  Π Ν (ΔΑΣ ΠΝ)    

Συνεχίζουμε των Αγώνα

 1. Η κυβέρνηση, με την αριθμ.253747/24-92013  ΚΥΑ  (ΦΕΚ 2388)  καταργεί 1230 κενές και καλυπτόμενες θέσεις ΥΕ ΜΠΥ και ΣΕΙΔ στο ΥΕΘΑ. Είναι το πρώτο κύμα απολύσεων. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι απολύσεις και τα μέτρα μας αφορούν όλους. Δεν πρέπει να περάσει η λογική «εμένα δε με πιάνουν τα μέτρα» και η λογική του «διαιρεί και βασίλευε» που διευκολύνει την κυβέρνηση. Η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση χτυπά το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους, ιδιωτικοποιεί αντικείμενα (καθαριότητα, φύλαξη, κτλ) για να τα πάρουν φιλέτο οι ιδιώτες, τσακίζει κάθε εργατικό δικαίωμα φορτώνοντας τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους για να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

2. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έχουμε πάρει θέση από την αρχή για το πώς πρέπει να αντιπαλέψουμε τις απολύσεις και τα αντιλαϊκά μέτρα, ποιο πρέπει να είναι το περιεχόμενο του αγώνα μας, των απεργιών μας.

Η αντιλαϊκή πολιτική είναι σφοδρή και με διάρκεια. Πρέπει να παρεμποδιστεί, να ανατραπεί. Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ πρέπει το εργατικό κίνημα να απαντήσει με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση, με συντονισμένο τον αγώνα των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.

Ενιαία πάλη και όλοι μαζί ενάντια στις απολύσεις, στις ανατροπές των μισθολογικών, εργασιακών, μορφωτικών μας δικαιωμάτων, ενάντια στο αυταρχικό κράτος της πλουτοκρατίας.

Ενιαία πάλη κι όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες, για να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα μας για μας και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ με το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.

Τέτοιους αγώνες, αυτό το δρόμο, αυτή την ενότητα, αυτή την προοπτική πρέπει να υπηρετήσουν οι αποφάσεις μας, το περιεχόμενο της πάλης του σωματείου μας.

3. Το ΠΑΜΕ έχει καταθέσει από την αρχή απεργιακή πρόταση που βάζει την εξής λογική: τώρα έχουμε ανάγκη από έναν αγώνα σχεδιασμένο, οργανωμένο, παρατεταμένο, που θα αξιοποιεί όλες τις μορφές πάλης και ταυτόχρονα θα είναι σε θέση την κατάλληλη στιγμή να προχωρά σε ένα πολύμορφο αγώνα, με εναλλαγή και στις μορφές πάλης. Καμιά μορφή πάλης δεν αποκλείουμε, αρκεί οι ίδιοι οι συνάδελφοι να συζητούν, να αποφασίζουν, να παίρνουν την υπόθεση της οργάνωσης και της κλιμάκωσης του αγώνα στα χέρια τους, παίρνοντας υπόψη: τη συμμετοχή στην απεργία και τις Γενικές Συνελεύσεις, την κοινή δράση και τη συμμαχία με τους άλλους κλάδους.

4. Σε αυτό το πλαίσιο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Πολεμικό Ναυτικό, εκτιμώντας τις εξελίξεις με την κατάργηση 1230 θέσεων στο ΥΕΘΑ και τις 12.500 διαθεσιμότητες-απολύσεις  σε όλο το Δημόσιος και τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα προβάλλουν την αναγκαιότητα για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα. Ζητάμε την άμεση σύγκληση του Δ Σ του Συλλόγου  (ΣΔΥΝ) για την οργάνωση του αγώνα. Να γίνουν άμεσα συγκεντρώσεις- ενημερώσεις στους χώρους δουλειάς και Γενική Συνέλευση για να παρθούν από τους ίδιους τους εργαζόμενους αποφάσεις για συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.

5. Στην Έκτακτη Γ. Σ. που πραγματοποιήθηκε στις 17 Σεπτέμβρη, δεν πάρθηκε κάποια απόφαση για συνέχιση των αγώνων. Επικράτησε η πάγια τακτική της πλειοψηφίας του ΔΣ (ΕΣΚ ΠΝ) που ήταν από την αρχή αρνητική στο να παρθούν συλλογικές αποφάσεις μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, σπέρνοντας  αυταπάτες  ότι δεν θα γίνουν απολύσεις ή θα γίνουν λίγες απολύσεις , και ότι θα πάνε στα δικαστήρια και θα βγουν παράνομες. Αξιοσημείωτη είναι και η στάση του  προεδρείου για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις με άδειες κανονικές ή ασθένειες ή ρεπό και το γενικόλογο σύνθημα ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και να εξαιρεθεί το ΥΕΘΑ.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, συνεπείς στη λογική της πρότασής που έχουμε καταθέσει προτείνουμε:

 • Την άμεση πραγματοποίηση Γ. Σ.ώστε οι εργαζόμενοι να κάνουν εκτίμηση για τον αγώνα τους, να βγάλουν συμπεράσματα για τη συνέχιση, την κλιμάκωση και την προοπτική του κινήματος, για το τι αγώνες και τι κίνημα χρειάζεται σήμερα.
 • Σαββάτο 5 Οκτώβρη παίρνουμε μέρος στα πανελλαδικά συλλαλητήρια που καλεί το ΠΑΜΕ και συμμετέχουν συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, πρωτοβάθμια σωματεία, για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις συντάξεις, ενάντια στη φοροληστεία και σ’ όλα τα χαράτσια, ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες.
 • Κλιμακώνουμε με Γενική Απεργία στα μέσα του Οκτώβρη. Προετοιμαζόμαστε όλοι οι κλάδοι μαζί, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για νέα προειδοποιητική πανελλαδική, πανεργατική απεργία μέσα στον Οκτώβρη. Επιδιώκουμε η γενική αυτή απεργία να μην έχει προηγούμενο, να νεκρώσουν τα πάντα, να βουλιάξουν δρόμοι και πλατείες, να δείξει ο λαός μας την τεράστια δύναμή του, να τρομοκρατήσει κυβέρνηση-πλουτοκρατία και Ε.Ε., να τους ανατρέψει. Τέτοια γενική απεργία θέλουμε και για μια τέτοια σύγκρουση πρέπει να προετοιμαστεί το κίνημα.

30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

           

 

 

  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Καμιά απόλυση - καμιά διαθεσιμότητα.

Να εμποδίσουμε τα μέτρα σφαγής των δημοσίων υπαλλήλων

Να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - πλουτοκρατίας - ΕΕ.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

1. Έχουμε χίλιους δυο λόγους να επιλέξουμε το δρόμο του οργανωμένου, σχεδιασμένου, απεργιακού αγώνα. Και αυτό γιατί η επίθεση δυναμώνει! Κυβέρνηση, πλουτοκρατία, Τρόικα και ΕΕ προχωρούν πιο αποφασιστικά και τσακίζουν ότι εργατικό-λαϊκό δικαίωμα έχει απομείνει, μεταφέροντας τα βάρη της κρίσης στις πλάτες του λαού για να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. ετοιμάζουν ένα νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις. Στα σχολεία δεν υπάρχει ούτε ευρώ. Χιλιάδες παιδιά μένουν και πάλι έξω από τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς, τα ειδικά σχολεία δεν άνοιξαν ακόμα.

2. Απολύουν 410 συναδέλφους στο ΥΠΕΘΑ και χιλιάδες συναδέλφους σε όλο το Δημόσιο. Θα ακολουθήσουν τα ΝΠΙΔ και έπεται συνέχεια! Σχεδιάζουν περισσότερες απολύσεις μέχρι το τέλος του 2013 και το 2014. Δεν  εκχωρούμε στα δικηγορικά γραφεία, ούτε σε ψεύτικους προστάτες και σωτήρες τα δικαιώματα των εργαζομένων. Απευθύνουμε ξεχωριστό κάλεσμα για την ανάγκη μαζικής συμμετοχής για  προγραμματισμό για  εκτίμηση της κατάστασης και την πορεία του αγώνα. Η μέχρι τώρα συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις-Συγκεντρώσεισ ενημέρωσης δεν μας ικανοποιεί. Στις Συνελεύσεις δεν πρέπει να πέφτει καρφίτσα. Η μαζική συμμετοχή θα είναι το βασικό κριτήριο για την κλιμάκωση της πάλης

. Συναδέλφισσες , συνάδελφοι,

Σήμερα όσο ποτέ, είναι αναγκαία η ανασύνταξη  του συνδικαλιστικού κινήματος. Σήμερα χρειαζόμαστε ένα κίνημα ικανό να παλεύει με γραμμή πάλης και συμμαχιών που δεν θα περιορίζεται μόνο στην αντιμετώπιση των συνεπειών της αντιλαϊκής πολιτικής, αλλά θα παλεύει και ενάντια στη μήτρα που την γεννάει, και που θα ανοίγει την προοπτική για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, πράγμα που προϋποθέτει γραμμή ρήξης και ανατροπής με τα μονοπώλια, τα κόμματα και τους μηχανισμούς που το υπηρετούν. Εμπόδιο σ’ αυτή τη γραμμή συσπείρωσης και πάλης είναι ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Είναι οι πράσινοι, οι μπλε αλλά και οι ροζ συνδικαλιστικές ηγεσίες που εγκλωβίζουν το συνδικαλιστικό κίνημα στην υποταγή της ταξικής συνεργασίας, στους σχεδιασμούς της Ε.Ε και των κυβερνήσεων. Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαλλαγούν από αυτόν τον συνδικαλισμό, που μετατρέπει τα συνδικάτα σε μηχανισμό συνδιαλλαγής με την εργοδοσία και τους κρατικούς μηχανισμούς και τα εμπλέκει στις διαχειριστικές λογικές του συστήματος και την εναλλαγή των αστικών κυβερνήσεων.

Σήμερα χρειάζεται ενιαία πάλη ενάντια στις απολύσεις, στις ανατροπές των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ενάντια στο αυταρχικό κράτος της αστικής τάξης. Όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, να παλέψουμε για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας, ενάντια στις συνέπειες που μας φορτώνει το κεφάλαιο για να ξεπεράσει τη καπιταλιστική οικονομική του κρίση. Αυτός είναι ο δρόμος του λαού! Άλλος δρόμος που να υπηρετεί το λαό δεν υπάρχει!Συνεχίζουμε με πυξίδα τον αγώνα όχι μόνο ενάντια στον κυβερνητικό διαχειριστή και τα μνημόνια αλλά και ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους, που τα γεννούν. -   

3. Πρόγραμμα Δράσης

 • Προτείνουμε νέα 24ωρη ή 48ωρη απεργία με απόφαση Γεν.   Συνέλευσης         για παραπερα κλιμάκωση των αγώνων.
 • Κοινή Αγωνιστική Δράση με τους εποπτευόμενους φορείς του ΥΠΕΘΑ, Ομοσπονδίες και άλλους φορείς του δημοσίου.
 • Παίρνουμε μέρος στις 5 Οκτώβρη στα πανελλαδικά συλλαλητήρια που καλεί το ΠΑΜΕ και συμμετέχουν συνδικάτα, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, πρωτοβάθμια σωματεία, για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις συντάξεις, ενάντια στη φοροληστεία και σ’ όλα τα χαράτσια, ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής κατοικίας από τις τράπεζες.
 • Προετοιμαζόμαστε όλοι οι κλάδοι μαζί, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για νέα προειδοποιητική πανελλαδική, πανεργατική απεργία μέσα στον Οκτώβρη. Επιδιώκουμε η γενική αυτή απεργία να μην έχει προηγούμενο, να νεκρώσουν τα πάντα, να βουλιάξουν δρόμοι και πλατείες, να δείξει ο λαός μας την τεράστια δύναμή του, να τρομοκρατήσει κυβέρνηση-πλουτοκρατία και Ε.Ε., να τους ανατρέψει. Τέτοια γενική απεργία θέλουμε και για μια τέτοια σύγκρουση πρέπει να προετοιμαστεί το κίνημα.
 • Με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, Διοικητικών Συμβουλίων  καταδικάζουμε τη δολοφονική συμμορία, τα ναζιστικά σκουπίδια της Χρυσής Αυγής, τα μαντρόσκυλα των αφεντικών, που δολοφόνησαν ένα νέο άνθρωπο στο Κερατσίνι, που οργάνωσαν δολοφονική επίθεση ενάντια σε στελέχη και μέλη του ΚΚΕ.

 

Αθήνα, 19 Σεπτέμβρη 2013

 

 

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

(Δ.Α.Σ. – ΠΝ)

Αθήνα 6/8/2013

 

        Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

 

Οι διαθεσιμότητα-κινητικότητα-απολύσεις στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι πια γεγονός

 

        Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επιταχύνει και κλιμακώνει την αντεργατική της επίθεση. Τσακίζει εργατικά – λαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις. Με τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων και οργανισμών, τις καταργήσεις οργανικών θέσεων και ειδικοτήτων, με τις διαθεσιμότητες – απολύσεις, σφυροκοπεί αδιάκοπα το δικαίωμα των εργαζομένων στη σταθερή δουλειά, υποβαθμίζει και διαλύει υπηρεσίες και δομές, που συνδέονται με τις λαϊκές ανάγκες, υποχρεώνει τους εργαζόμενους να πληρώνουν πιο ακριβά γι' αυτές τις υπηρεσίες.

 

         Η "μοριοδότηση" που παρουσίασε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αποτελεί το όχημα για τις διαθεσιμότητες - απολύσεις.

 

Οι εξελίξεις δείχνουν ότι τα μέτρα αυτά αφορούν όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από χώρο δουλειάς και υπηρεσία, ανεξάρτητα από κλάδο και ειδικότητα, ανεξάρτητα από τρόπο πρόσληψης και προσόντα. 

 

Αυτά που λένε κυβερνητικοί παράγοντες περί "σκληρού ΑΣΕΠ", "…περί μπροστινής πόρτας", αποτελούν φτηνά κόλπα ενίσχυσης του "διαίρει και βασίλευε" των εργαζομένων.

 

Εξάλλου, το χτύπημα της σταθερής δουλειάς, η ενίσχυση των ελαστικών μορφών εργασίας και το φτήνεμα της εργατικής δύναμης αποτελούν τους κοινούς στόχους τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και του ΔΝΤ, αποτελούν τα σημεία που συναντώνται τα διάφορα μοντέλα καπιταλιστικής ανάπτυξης, τα διάφορα μείγματα της αστικής διαχείρισης του συστήματος. Όλοι τους θεωρούν αδιαπραγμάτευτες τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις, τις μεταρρυθμίσεις στο αστικό κράτος

Τα τελεσίγραφα και οι εκθέσεις της Κομισιόν και του ΔΝΤ επιβεβαιώνουν την αποφασιστικότητα του κεφαλαίου να θυσιαστεί ο λαός για τη στήριξη και την ανάκαμψη της κερδοφορίας του.

         Σ’ αυτή την αποφασιστικότητα κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ απάντησε με μια απεργία, χωρίς κανένα περιθώριο οργάνωσης. Αντικειμενικά υπονόμευσε αυτό το ίδιο το δικαίωμα της απεργίας. Οι παρατάξεις του παλιού και νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού, των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΠ (ΣΥΡΙΖΑ), συμβιβάστηκαν και πάλι με τον εύκολο δρόμο της προκήρυξης μιας απεργίας, ίσα-ίσα για να φαίνεται ότι κάτι κάνουν…

 

Ταυτόχρονα, οι τοποθετήσεις μιας σειράς στελεχών τους σε Συλλόγους και Ομοσπονδίες, που ζητούν την "εξαίρεση" της υπηρεσίας τους ή του κλάδου τους από τις διαθεσιμότητες, και άλλων που δηλώνουν ότι δεν "τους πιάνει" το μέτρο…., αποδυναμώνουν τις όποιες αγωνιστικές διαθέσεις υπάρχουν.   Συνάδελφοι,  θυμηθείτε την ενημέρωση στους χώρους εργασίας που έγιναν τον Φεβρουάριο, όταν ο πρόεδρος του δικού μας συλλόγου αυθαίρετα και με δήθεν απόλυτη βεβαιότητα έλεγε ότι το δικό μας Υπουργείο θα εξαιρεθεί από την διαθεσιμότητα αν και είχαν προηγηθεί οι απολύσεις των ΣΕΙΔ ΔΕ.  Τότε μας έλεγε ότι δε χρειάζεται να απεργήσουμε και να χάσουμε τα μεροκάματά μας.

 

        Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

 

Η κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης κυβέρνησης και κεφαλαίου πρέπει να απαντηθεί με ενιαίο μέτωπο από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την απαίτησή μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για να μην προχωρήσουν οι απολύσεις. Δεν την εκχωρούμε στα δικηγορικά γραφεία, ούτε σε ψεύτικους προστάτες και σωτήρες των εργαζομένων.

 

    Οργανώνουμε τη δράση μας μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, συσκέψεις και συγκεντρώσεις κατά χώρο δουλειάς και υπηρεσία. Συζητάμε, αποφασίζουμε, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Απομονώνουμε τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό, που αποδεικνύεται ο πιο πολύτιμος σύμμαχος του κεφαλαίου και στην κρίση. Προχωράμε σε παραστάσεις διαμαρτυρίας, ψηφίσματα, κινητοποιήσεις. Συντονίζουμε τη δράση μας με άλλους εργαζόμενους που χτυπιούνται, με άλλα λαϊκά στρώματα που στενάζουν, αλλά έχουν τη διάθεση να αντισταθούν στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Δεν το βάζουμε κάτω. Δεν "χαλαρώνουμε". Συνεχίζουμε με πυξίδα τον αγώνα όχι μόνο ενάντια στον κυβερνητικό διαχειριστή και τα μνημόνια, αλλά και ενάντια στα μονοπώλια και την εξουσία τους που τα γεννούν». 

           

 • Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την απαίτησή μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για να μην προχωρήσουν οι απολύσεις
 • Να προχωρήσουμε άμεσα σε έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου μας για να οργανώσουμε τη δράση μας

 

Με ταξικούς χαιρετισμούς

ΔΑΣ ΠΝ

 

 

ΔΑΣ ΠΝ

Δημοκρατική Αγωνιστική Κίνηση Πολεμικού Ναυτικού                                                                                     31/7/2013

 

Καμιά απόλυση εργαζόμενου, είτε είναι αορίστου, είτε μόνιμος.

 

Η επίθεση της κυβέρνησης, Ε.Ε. και ΔΝΤ εντείνεται. Eίναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν. Ετοιμάζουν τις δεξαμενές των νέων απολύσεων. Δεν θα σταματήσουν στους εργαζόμενους τις ΕΡΤ.

Εξάλλου ο Πρωθυπουργός στην συνάντηση στο Μαξίμου με τους Γραμματείς των Υπουργείων  ήταν πολύ συγκεκριμένος . Όλα τα υπουργεία  θα αποτελέσουν τη βασική πηγή των απολύσεων και των διαθεσιμότητων μέσω της κινητικότητας.

Προετοιμάζουν την νέα επίθεσή τους απέναντι σε εργαζόμενους. Δημιουργούν κλίμα τρομοκρατίας και ανασφάλειας.

Συνάδελφοι, αυτή η εξέλιξη δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Τώρα είναι ανάγκη να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να αποκρούσουμε την επίθεση.

Να βγουν συμπεράσματα και να  παραμεριστούν πλειοψηφίες (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) σε σωματεία και ομοσπονδίες (ΠΟΕ ΥΕΘΑ) που όχι μόνο αποπροσανατόλιζαν και καθησύχαζαν τους εργαζόμενους αλλά δεν έκαναν καμία κίνηση για να οργανώσουν την πάλη, κάνοντάς τους εύκολο στόχο και λεία των σχεδιασμών της κυβέρνησης. Ευθύνη έχουν και οι δυνάμεις  ΑΜΕ ΠΝ) που παραπέμπουν στην λύση των προβλημάτων σε μία άλλη κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης, του ΣΥΡΙΖΑ. Βάζουν στην ουσία πλάτη στο να βρεθούν και πάλι οι εργαζόμενοι απροετοίμαστοι και ανοργάνωτοι. Έτσι θέλουν τους εργαζόμενους για να μπορέσουν να τους σύρουν πιο εύκολα μακριά από εκεί που ορίζει το ταξικό τους συμφέρον, σε λογικές διαχείριση, μειωμένων απαιτήσεων και αποδοχής των συνεπειών της καπιταλιστικής κρίσης.

 

Οργανώνουμε την πάλη και απαιτούμε: Καμιά απόλυση εργαζόμενου, είτε είναι αορίστου, είτε μόνιμος, είτε  ήταν επίτακτος, είτε είναι λίγο πριν την συνταξιοδότηση.

 

 • Άμεσα να γίνουν Γ.Σ.  των εργαζομένων. Να σημάνει συναγερμός στους χώρους δουλειάς.
 • Να συγκροτηθούν επιτροπές αγώνα. Να συνεδριάσουν να πάρουν πρωτοβουλίες οργάνωσης του αγώνα. 
 • Προχωράμε σε παραστάσεις, διαμαρτυρίες, κινητοποιήσεις με μαζικά χαρακτηριστικά.
 • Συντονίζουμε τη δράση μας με το σύνολο των εργαζομένων, με τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα, που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική.

 

 

Καμία απόλυση! Να ανατραπεί το πολυνομοσχέδιο! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Για να βάλουμε εμπόδια στην υλοποίηση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής δημιουργώντας ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις και τους όρους για την ανατροπή της.

Επισκέπτες

Today 46

Επισκέπτες από το 2013 198873

Kubik-Rubik Joomla! Extensions

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Αν συμφωνείτε πατήστε ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ. Σε περίπτωση μη αποδοχής, κανένα coocie από αυτή την ιστοσελίδα δεν θα εγκατασταθεί στην συσκευή σας
ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ