Συναδέλφισσες και συνάδελφοι , εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση προσπαθεί να  μειώσει το ανθυγιεινό επίδομα σε κάποιες ειδικότητες και την κατάργηση του σε κάποιες άλλες μέσω της δήθεν «ευθυγράμμισης του με την ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Στο άρθρο 396 του νόμου 4512/2018 περιγράφεται η διαδικασία σύστασης των επιτροπών αναθεώρησης του επιδόματος και άλλα θέματα, που σκοπό έχουν όχι την συνέχιση και τον εμπλουτισμό του με νέες ειδικότητες αλλά την περικοπή και εν τέλει την κατάργησή του σε μεγάλο αριθμό ειδικοτήτων.

Οι επιτροπές αυτές ζήτησαν μεταξύ άλλων και τη συμπλήρωση του συγκεκριμένου ερωτηματολογίου για να μπορέσουν να έχουν όπως λένε μια εικόνα του βαθμού επικινδυνότητας σε κάθε ειδικότητα και εργασιακό χώρο. Αυτό συνάδελφοι είναι εντελώς προσχηματικό και σκοπό έχει την συμμετοχή με έμμεσο τρόπο των υπηρεσιών και των υπαλλήλων στην περικοπή του επιδόματος.

Το εντυπωσιακό του όλου εγχειρήματος είναι ότι στερείται παντελώς επιστημονικής βάσης μιας και η συμπλήρωση των ερωτηματολογίων ανατίθεται σε άτομα εντελώς αναρμόδια, χωρίς γνώση του αντικειμένου και με δυνητικά επικίνδυνες περιγραφές και αναλύσεις  σε ότι έχει να κάνει με τη χορήγηση και το ύψος του επιδόματος μετά από την πρόχειρη ανάλυση του βαθμού επικινδυνότητας  και άλλων παραμέτρων που περιέχονται στο ερωτηματολόγιο αυτό.

Για τους λόγους αυτούς καλούμε όλους τους συναδέλφους των τεχνικών ειδικοτήτων δικαιούχους του επιδόματος να μην προβούν σε καμία ενέργεια συμπλήρωσης ή και υπογραφής του συγκεκριμένου ερωτηματολογίου . Δεν πρέπει  σε καμία περίπτωση να νομιμοποιήσουμε την «προχειροδουλειά» που σκοπό έχει την μείωση ή και την κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος.

Ο Σύλλογος επιφυλάσσεται ακόμα και για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος απέναντι σε οποιοδήποτε πρόσωπο(πα) που θα συμπληρώσει ή και θα υπογράψει το εν λόγο ερωτηματολόγιο χωρίς να έχει τις απαραίτητες επιστημονικές γνώσεις  και χωρίς να έχουν γίνει όλες οι μετρήσεις που απαιτούνται με επιστημονικά πιστοποιημένες μεθόδους.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ